Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi nastavljaju mirne proteste: Hetemi i dalje u zgradi Opštine Leposavić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Situacije je mirna, ali i puna neizvesnosti i strepnje u vezi sa tim šta će se dalje dešavati

  • 2
Leposavić Foto: Tanjug

Žitelji severa Kosova nastavljaju mirne proteste ispred opštinskih zgrada, odlučni da ne odustanu od svojih zahteva da se povuku kosovski specijalci i nelegitimni albanski gradonačelnice, kao i da se oslobode Srbi koji su prethodnih nedelja uhapšeni uz primenu prekomerne i nepotrebne sile.

Okupljanja ispred opštinskih zgrada u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku ušla su u 33. dan, a kako javljaju reporteri Kosovo onlajna, situacije je mirna, ali i puna neizvesnosti i strepnje u vezi sa tim šta će se dalje dešavati, s obzirom na to da, kako navode, nema naznaka da će kosovski premijer Aljbin Kurti prihvatiti zahteve međunarodne zajednice za deeskalaciju situacije.

Građani Leposavića i danas su ispred opštinske zgrade, u kojoj je i dalje novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi, koji je na izborima 23. aprila, koje su Srbi bojkotovali, izabran sa samo 100 glasova. On se u ovom objektu nalazi od 29. maja, kada su i započeli mirni protesti Srba.

Prisutni su i pripadnici Kosovske policije, a ispred opštinske zgrade su vojnici mađarskog Kfora.

I ispred Opštine Zvečan nastavljeni su protesti, gde su u prvom redu radnici ove lokalne samouprave koji traže da policija izađe iz zgrade i da se vrate na svoja radna mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    30. jun 2023 | 13:59

    Rade li ovi naši tamo, ili samo protestuju po ceo dan? Od čega žive?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA