≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završen deveti protest dela opozicije "Srbija protiv nasilja": Učesnici bili i ispred zgrade Pinka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deveti protest "Srbija protiv nasilja" održava se u Beogradu, ali i u više gradova širom zemlje

Deveti protest Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Deveti protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, završen je večeras nešto posle 21.00 čas ispred zgrade Pinka, gde se saobraćaj postepeno uspostavlja, a učesnici razilaze.

Saobraćaj je prethodno uspostavljen ispred Skupštine Srbije i u Ulici Kneza Miloša i kod Mostara gde se kretala kolona. Učesnici su nosili transparente sa porukama protiv nasilja i čuli su se uzvici "Izlazite napolje", "Nećemo Zadrugu"..., a na kraju protesta organizatori su pozvali okupljene da se raziđu.

Na zgradi TV Pink bila je istaknuta srpska zastava.

Na protest su došli lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, iz Zeleno-levog fronta Radomir Lazović i Đorđe Pavićević, kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinka Tepić, poslanik S SP Borko Stefanović, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, poslanik NS Vladeta Janković, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

Organizatori protesta traže oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina. Kako je ranije najavljeno, protest bi trebalo da se održi i u više gradova i opština u Srbiji među kojima su Novi Sad, Kragujevac, Šabac, Zrenjanin, Subotica, Kraljevo, Čačak...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    1. jul 2023 | 19:01

    Šta reći ? Ovi likovi da vode državu ??? Jad- beda-čemer !

  • Aca

    1. jul 2023 | 18:59

    Oni samo da blokiraju, vise i ne znaju razlog zbog kojeg protestvuju.

  • Dario

    1. jul 2023 | 18:54

    Blokiranje saobraćaja samo stvara nepotrebne probleme i ne doprinosi rešavanju stvarnih problema u zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA