Vreme čitanja: oko 1 min.

Rutinska vojna vežba Kfora na zapadu Kosova i Metohije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ističe se da Kfor sprovodi ovakve rutinske vežbe zbog obuke

  • 6
Kosovo KFOR Foto-ilustracija: Profimedia/ARMEND NIMANI/AFP

Regionalna komanda Kfora Zapad saopštila je danas da će u periodu od 4. do 6. jula godine sprovesti rutinsku vojnu vežbu u zapadnom delu Kosova i Metohije s ciljem da se poboljšaju gotovosti i pripremljenost jedinica, prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da će vojnici i vozila te misije biti raspoređeni u opštinama Istok, Štrpce, Mamuša, Dečane, Đakovica, Dragaš, Elez Han i Elezit Kačanik.

Navodi se da će se u periodu održavanja vežbe biti helikopterskih letova iznad opština Đakovica, Štrpce i Mamuša, a konvoji teških vozila prolaziće primarnim i sekundarnim saobraćajnicama unutar ovog područja.

Ističe se da Kfor sprovodi ovakve rutinske vežbe zbog obuke, "kako bi obezbedio blagovremen i siguran odgovor" nastojeći da obezbedi minimalan uticaj na civilno stanovništvo i ograniči svaki poremećaj komercijalnih aktivnosti.

- Kfor je svakodnevno fokusiran na sprovođenje svog mandatada da osigura bezbedno okruženje i slobodu kretanja za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA