≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Beograda je posvećen dijalogu sa Prištinom": Brnabić se sastala sa zvaničnicima Luksemburga i Holandije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijerka je poručila da se sa Holandijom i Luksemburgom, koje su među najvažnijim ekonomskim partnerima Srbije, ostvaruje uspešna ekonomska saradnja i priliv investicija

  • 41
Doček Ana Brnabić FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabićrazgovarala je danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Holandije Markom Ruteom i premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom i ocenila da ova poseta predstavlja jedinstven i veoma važan politički događaj.

Brnabić je ukazala da je poseta dvojice premijera, Holandije i Luksemburga, pokazuje da su bilateralni odnosi sa te dve države veoma dobri, kao i da je njihovim dolaskom u Beograd posebno intenziviran politički dijalog.

Premijerka je poručila da se sa Holandijom i Luksemburgom, koje su među najvažnijim ekonomskim partnerima Srbije, ostvaruje uspešna ekonomska saradnja i priliv investicija.

Predsednica Vlade je istakla da evropske integracije predstavljaju spoljnopolitički prioritet Srbije, kao i da su podrška Holandije i Luksemburga od ključnog značaja za ubrzanje ovog procesa. Brnabić je sagovornike informisala o reformama koja Srbija preduzima na ovom putu, posebno u oblastima pravosuđa i slobode medija i bezbednosti novinara.

Brnabić je sagovornicima ukazala da je Beograda u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i dodala da je za Beograd podjednako važno pitanje bezrezervne zaštite i osiguranja bezbednosti pripadnika srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Posvećeni smo očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, kao i pronalaženju rešenja u dijalogu, o čemu svedoči i konstruktivnost koju srpska strana kontinuirano pokazuje, istakla je Brnabić.

Sagovornici su se saglasili oko značaja očuvanja mira i stabilnosti na Balkanu, kao i važnosti evropske perspektive Republike Srbije i čitavog Zapadnog Balkana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    4. jul 2023 | 07:57

    Beograd je posvecen da pregovara sa albanskim ovk teroristima.

  • Vera

    4. jul 2023 | 07:38

    Beograd jeste posvećen dijalogu sto se za suprotnu stranu Pristine ne moze reći

  • Ogi

    4. jul 2023 | 06:20

    Dijalog između Srbije i Prištine zahteva obostranu spremnost za kompromis i konstruktivan pristup.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA