≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Palma: Kurti sada može da radi šta hoće, ali ne može dokle hoće

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što svi u svetu treba da znaju je da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašeno nezavisno Kosovo, kazao je Dragan Marković Palma

  • 1
Dragan Marković Palma Foto: InformerTV

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, gostovao je na televiziji Informer, gde je prokomentarisao dešavanja na Kosovu i Metohiji, ali i ponašanje samozvanog premijera Aljbina Kurtija koji uporno izbegava sa ispuni svoje obaveze propisane Briselskim sporazumom.

"Aljbin Kurti trenutno na Kosovu i Metohiji može da radi šta hoće, ali ne može dokle hoće. Njemu sada pomažu i KFOR i EULEX, ali i međunarodna zajednica ne može večno samo da gleda i da ćuti i da verbalno osuđuje. Međunarodna zajednica mora da kaže Kurtiju "povlačimo vojsku i ne možeš da uvoziš ništa, ne iz Srbije, nego iz celog sveta", rekao je Dragan Marković Palma i dodao:

"Ta međunarodna zajednica mora da Kurtiju ispostavi ultimatum, a ne osudu. Svu tu politiku zapada treba izdržati i primeniti političku mudrost kao što radi predsednik Vučić.  Ono što svi u svetu treba da znaju je da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašeno nezavisno Kosovo. To se nikada neće desiti. To nije politika, to je moj život.  I siguran sam da je tako i u slučaju Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Srbija je do sada ispoštovala sve, jedino što Vučić nije “ispoštovao” je što nije i neće da da saglasnost za stolicu jednostrano proglašenom nezavisnom Kosovu u Ujedinjenim nacijama i nije i neće da prizna nezavisno Kosovo.

Marković je rekao da pobleme Srba na severu i na celoj teritoriji autonomne pokrajine Kosovo i Metohija osećamo svi u celoj Srbiji.

"I svi na svetu treba da znaju da današnja Srbija nije Srbija iz 90 – ih godina prošlog veka. Ova trojica takozvanih specijalaca iz Prištine koji su navodno išli da beru pečurke i visibabe, pa kasnije uhapšeni na teritoriji centralne Srbije, treba da znaju da na tom terenu ima i kosovskih božura i to kosovskih božura koji su natopljeni srpskom krvlju zahvaljujući pogrom koji su nad Srbima izvršili Albanci. Današnja Srbija ima svoju, autonomnu politiku, politiku mira i stabilnosti. Za vreme dok je šef diplomatije bio Ivica Dačić, 18 zemalja je povuklo priznanje takozvanog nezavisnog Kosova, a kasnije i kada je bio Nikola Selaković još 10 i to sve u saradnji i uz pomoć predsednika Vučića, a dok su na vlasti bili oni koji danas protestuju i koji bi ponovo da se vrate na vlast svake nedelje je po nekoliko zemalja priznavalo nezavisnost Kosova", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA