Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefan Krkobabić: Bez debate nema jedinstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Elem, slobodna debata, istinski dijalog, kritičko mišljenje i nezaobilazna valjana alternativa. To je imperativ PUPs-a, rekao je Krkobabić

  • 2
Stefan Krkobabić Foto: PUPS

Obraćanje Stefana Krkobabića, šefa poslaničke grupe PUPS-a, Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije, u završnoj reči na sednici Narodne skupštine.

"Da li smo mi zaista toliko podvojeni? I to sada i ovde, kada se nalazimo na jednom od najsudbonosnijih raskršća u našoj istoriji? A valja nam odabrati pravi put! To naše sudbonosno raskršće je naša južna pokrajina – Kosovo i Metohija. Da bismo našli taj pravi put, neophodno nam je – jedinstvo! Kako do tog spasonosnog nasušnog jedinstva? Samo kroz debatu!", bio je izričit Krkobabić i dodao:

"Nema nam druge! Jednom je jedan pametan čovek u ovom gradu rekao - Bez debate nema jedinstva! Debata, pre svega, znači započeti dijalog! Da li ga je u danima iza nas bilo? Nije! Umesto dijalogu, prisustvovali smo "kanonadi paralelnih monologa", kako reče poznati sociolog kulture. Elem, slobodna debata, istinski dijalog, kritičko mišljenje i nezaobilazna valjana alternativa", rekao je Krkobabić.

On je zatim dodao da je to imperativ za PUPS.

"To je jedini način da prevaziđemo podvojenost i stignemo do suštinskog JEDINSTVA. Tim našim jedinstvom se jedino uspešno brani Kosovo i Metohija! Brane naši ljudi, njihova imovina, lično i porodično dostojanstvo. Čuvaju naše svetinje! Ali se time sprečava čak i sama pomisao na jedan novi egzodus našeg naroda", zaključio je Krkobabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA