Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić proglašen za počasnog građanina Subotice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Diploma i plaketa Počasnog građanina se uručuju na Dan grada, 1. septembra, na svečanoj sednici Skupštine grada Subotice

  • 20
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Skupština grada Subotice, na današnjem zasedanju, dodelila je zvanje počasnog građanina Subotice predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na predlog gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, za dodelu najvišeg gradskog zvanja predsedniku Srbije glasalo je 49 odbornika od 53 prisutnih, javlja RTS.

U diskusiji, predstavnici vladajuće koalicije, odbornici SNS-a i Saveza vojvođanskih Mađara, isticali su značajan doprinos Aleksandra Vučića miru i stabilnosti, ekonomskom razvoju, velikim infrastrukturnim investicijama u Subotici i odličnim srpsko-mađarskim odnosima.

Zvanje Počasni građanin Subotice dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva fizičkim licima, koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugleda grada Subotice u zemlji i inostranstvu, navodi se u obrazloženju skupštinske odluke.

Diploma i plaketa Počasnog građanina se uručuju na Dan grada, 1. septembra, na svečanoj sednici Skupštine grada Subotice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA