≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković: Svećlja kukavički vodi hibridni rat iz Prištine protiv svega srpskog i posebno severa КiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedini cilj Svećljinih opsesivnih pokušaja kriminalizacije Srba sa severa Кosova i Metohije jeste da opravda protivpravno prisustvo svojih parapolicijskih jedinica na severu KiM, kaže Petar Petković

  • 53
Petar Petković Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Lažni ministar, a pravi nasilnik i ekstremista Dželjalj Svećlja, zajedno sa njegovim okupacionim falangama preobučenim u odela Kosovske policije, jedini su kriminalci na severu Кosova i Metohije i tu nemaju šta da traže, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Jedini cilj Svećljinih opsesivnih pokušaja kriminalizacije Srba sa severa Кosova i Metohije jeste da opravda protivpravno prisustvo svojih parapolicijskih jedinica na severu KiM, gde danonoćno terorišu srpski narod. Kad već govori o kriminalu, najbolje bi bilo da Svećlja pođe od sebe i optužnice koja je godinama podignuta protiv njega zbog napada kamenicama na pripadnike tzv. kosovske policije, ali i zbog prevrtanja vozila misije Euleks. Pa umesto što bi Svećlja nezakonito da privodi Srbe navodnom poznanju pravde i prava, trebalo bi prvo da on sam prestane da beži od tog istog prava i pravde - kaže Petković u pisanoj izjavi.

Pita da li je sprovođenje reda i zakona to što je kukavički poslao svoje falange da duge cevi uperuju u sina predsednika Aleksandra Vučića zbog jedne majice?

- Da li je vladavina prava kada Kurtijevi specijalci pucaju u leđa Dragiši Galjku, Miljanu Deleviću, Milanu Jovanoviću, braći Stojanović iz Gotovuše? Ili, kada brutalno pretuku srpsku decu Daru i Кristijana? Hibridni rat koji Svećlja kukavički vodi iz Prištine protiv svega srpskog i posebno severa Кosova i Metohije, rezultirao je time da nema tog čestitog Srbina koji bi ni javno ni tajno pristao da bude alibi Svećlji u njegovoj bolesnoj opsesiji okupacije severa i proterivanja Srba sa Кosova i Metohije. To mu nikada neće uspeti, napominje Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gox

    9. jul 2023 | 19:31

    Albanske vlasti ničim neće uspeti da destabilizuju Srbiju

  • Nana

    9. jul 2023 | 18:30

    Uesto što bi Svećlja nezakonito da privodi Srbe navodnom poznanju pravde i prava, trebalo bi prvo da on sam prestane da beži od tog istog prava i pravde

  • Real

    9. jul 2023 | 19:52

    Ko zna vec koji po redu pokusaj Pristine da izazove sukobe na Kosovu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA