≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Vučić dočekao Milatovića ispred Palate Srbija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na svečanom dočeku bili su prisutni i ministri u Vladi Srbije

  • 39

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, svečano je dočekan ispred Palate Srbija, uz intoniranje himni dve zemlje, crveni tepih i gardu Vojske Srbije. Njega je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na svečanom dočeku bili su prisutni i ministri u Vladi Srbije. Nakon dočeka, dvojica predsednika će imati tet-a-tet sastanak, a predviđen je i plenarni razgovor delegacija dve zemlje, predvođen Vučićem i Milatovićem. To je prva poseta jednog crnogorskog predsednika posle sedam godina. Milatović je u zvaničnu dvodnevnu posetu Srbiji stigao u nedelju, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio ga je sinoć na večeri.

Prethodno je Milatović na svečanom prijemu u Crnogorskoj kući u Beogradu, poručio da, nakon poseta Evropskim institucijama i sedištu NATO u Briselu, dolazi u Beograd "u nameri da da doprinos revitalizaciji političkih odnosa dve zemlje".

Milatović će se danas sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem, a kako je ranije najavljeno predviđeno je i da položi venac na Spomenik neznanom junaku na Avali uz vojne počasti, kao i da položi cveće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Milatović je i prvi crnogorski predsednik koji je otišao na spomenik Neznanom junaku na Avali i položio venac.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Milatovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NadjaMil

    10. jul 2023 | 10:23

    Ovakav doček je oličenje poštovanja i srdačnosti od strane nase zemlje. Nas predsednik radi na ostvarivanju temelja mira podrške i ekonomskog prosperiteta.

  • Taša

    10. jul 2023 | 10:23

    Želimo uspešnu saradnju Srbije i Crne Gore u daljoj budućnosti!

  • Milan

    10. jul 2023 | 10:56

    Ova poseta oznacava dvosmernu volju i zelju da odnosi Srbije i Crne Gore budu na vecem i boljem nivou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA