Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Srbija vodi regionalnu politiku mira i saradnje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poseta predsednika Crne Gore Jakova Milatovića pokazala je da je Srbija najvažnija zemlja regiona

  • 6
Goran Vesić, Praksa za studente u državnim preduzećima Foto: Nikola Tomić

Poseta predsednika Crne Gore Jakova Milatovića pokazala je da je Srbija najvažnija zemlja regiona, koja vodi miroljubivu i politiku dobrosusedske saradnje, posebno kroz inicijativu "Otvoreni Balkan" kao i kroz Berlinski proces, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Srbija i predsednik Aleksandar Vučić vode politiku mira i saradnje u regionu, posebno kroz inicijativu ’Otvoreni Balkan’ kao i kroz Berlinski proces, u okviru kojih sarađujemo i kreiramo jedinstveno tržište ljudi, robe i kapitala. Ukidamo granice, a jedan od konkretnih koraka je i zajednička naplata putarine sa Severnom Makedonijom, koja funkcioniše od pre 10-ak dana - rekao je Vesić na Prvoj TV.

Podsetio je da je i sam predsednik Vučić istakao da će se Srbija i Crna Gora povezati auto-putem, da se obnavlja pruga Beograd – Bar i da su obe zemlje zainteresovane za saradnju u vezi sa gasnim terminalom.

- Tokom posete se pričalo o budućnosti, jer predsednik Vučić uvek govori o budućnosti koju vidi u saradnji, ukidanju granica, u slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala i, naravno, u Evropskoj uniji. Srbija i Crna Gora biće prve dve zemlje sa Zapadnog Balkana koje će ući u EU kada god se to dogodi i bićemo primljeni zajedno - istakao je Vesić.

Kada je reč o raspravi u parlamentu, gde je na dnevnom redu razrešenje ministra privrede Radeta Baste, Vesić je rekao da će kandidata za novog ministra, po koalicionom sporazumu SNS i SPS-JS, predložiti koaliciji SPS i Jedinstvene Srbije.

- Oni će dati kandidata koji mora da se uklopi u viziju Ane Brnabić i vlade, što sa Bastom nije bio slučaj. On je vodio svoju politiku, a svi članovi vlade, iako ponekad možda različito misle, moraju da vode zajedničku politiku vlade - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA