≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brojni regionalni i svetski mediji izvestili o smeni ministra Baste

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovlašćenja ministra privrede do izbora novog preuzeće ministar finansija Siniša Mali

  • 3
Rade Basta, ministar privrede RS Foto: Milena Đorđević

Brojni svetski i regionalni mediji objavili su vest o jučerašnjoj smeni ministra privrede Radeta Baste.

Njega je razrešila Skupština Srbije, a za razrešenje je glasalo 149, a nije glasalo 45 od ukupno 194 poslanika.

Razrešenje ministra privrede predložila je premijerka Ana Brnabić, na inicijativu koalicije SPS-JS, koja ga je i predložila na tu funkciju, jer je davao izjave koje su u suprotnosti sa državnom i nacionalnom politikom.

Ovlašćenja ministra privrede do izbora novog preuzeće ministar finansija Siniša Mali.

Osim domaćih, ova vest je svoje mesto našla i u regionalnim medijima ali u svetskim, tako da govoto da nema medija koji nije objavio ovu vest.

Gazetametro.net je ovu vest pustila pod naslovom da je Srbija smenila antiruskog ministra. Mađarski m.vajma.info podseća da je velika Bastina greška bila što je javno izjavio da Srbija što pre treba da uvede sankcije Rusiji. Ruski  tmbw.ru u naslovu ističe da ga je Skupština Srbije smenila zbog antiruskog poziva, a  source.ba pod naslovom "Vlada Srbije smenila ministra privrede: Zalagao se za sankcije Rusiji i proteste protiv Vučića".

Albanski abcnews.al, koji podseća da je Srbija jedna od retkih zemalja koja još nije uvela sankcije Rusiji, u naslovu ističe da je smenjen ministar koji je podržao SAD.

Ova vest je našla mesto u ukrajinskom 24tv.ua.

Kao i u lajmpress.org.

Bugarska Slobodnaevropa.bg podseća i da je lider Jedinstvene Srbije istog dana reagovao na Bastine reči i dao mu rok da podnese ostavku na sve funkcije koje mu je ova stranka nudila.

I albanski tpz.al podseća da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, kao i da je Basta 20. juna saopštio da je registrovao pokret  i poručio da će se  vrlo brzo pretvoriti u stranku i takmičiti se na izborima na svim nivoima.

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koji svet

    12. jul 2023 | 14:22

    negde se ne spominje Pravda je zadovoljena

  • АСМ

    12. jul 2023 | 16:58

    Срамотно је то да министар Баста одговара због подршке сопственом народу! Толико корупције и афера међу владајућом структуром, њима смета мишљење министра Басте! Да ли живимо у демократском друштву или некој афричкој земљи?

  • ARS

    12. jul 2023 | 16:12

    Svaka čast svetskim medijima i regionima kako se bore za svoj kadar i kakav primer daju Srbiji da preispita još ovakvih pojedinaca koji se otvoreno bore za prozapadne interese ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA