Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak sa Krasnićijem: Deeskalacija situacije i povratak dijalogu potrebni bez odlaganja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su razgovarali o trenutnoj situaciji na severu Kosova

  • 0
Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Dopisnik KiM

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je posle sastanka sa predsednikom Demokratske partije Kosova (PDK) Memljijem Krasnićijem u Briselu da je bez odlaganja potrebno sprovesti deeskalaciju situacije i povratak dijalogu.

''Imao sam korisnu razmenu mišljenja sa Memljijem Krasnićijem iz Demokratske partije Kosova o trenutnoj situaciji na severu Kosova. Složili smo se da je potrebno da se bez odlaganja deeskalira situacija i da se vrati dijalogu'', napisao je Lajčak na svom nalogu na Tviteru.

Krasnići je ranije danas istakao da je na sastanku rekao da se protivi akcijama koje udaljavaju tzv. Kosovo od, kako je rekao, evropskih integracija. On je u objavi na Tviteru istakao je da će se njegova stranka angažiovati u zaštiti interesa građana i, kako je naveo, "države Kosovo", što se odnosi i na "povratak u normalu u opštinama severnog dela Kosova''.

''Za PDK neprihvatljive su akcije koje odvode Kosovo od puta evroatlantskih integracija koji nema alternativu i koje zemlji donose sankcije naših partnera'', napisao je Krasnići.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA