≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pokret socijalista obeležio 15 godina rada i političkog delovanja

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pokret socijalista nastavlja svoju političku borbu i čvrsto sledi politiku Aleksandra Vučića, poručio je potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica

  • 2
Pokret socijalista Foto: Pokret socijalista

Povodom 15 godina postojanja i političkog delovanja Pokreta socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin, upriličen je svečani prijem kojem su prisustvovali i ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević i predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak.

Sa svečanog skupa poslata je poruka podrške osnivaču Pokreta socijalista i direktoru BIA Aleksandru Vulinu u borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa.

Bojan Torbica, potpredsednik Pokreta socijalista istakao je da članovi te partije svom osnivaču Aleksandru Vulinu pružaju bezrezervnu podršku.

"Nikakve sankcije, pa i američke neće ućutkati Aleksandra Vulina niti umanjiti njegovu borbu za slobodnu i suverenu Srbiju. Danas prvi put obeležavamo godišnjicu postojanja i rada Pokreta socijalista bez prisustva našeg osnivača Aleksandra Vulina koji je zbog preuzimanja funkcije direktora Bezbednosno- informativne agencije morao da zamrzne sve svoje političke funkcije, članstvo u partiji, ali i sve političke aktivnosti. Zbog svoje doslednosti i beskompromisne borbe za nacionalne interese Aleksandar Vulin je već dugo na meti zapadnih centara moći koji ne mogu da mu oproste smelost da se otvoreno suprotstavi njihovim višedecenijskim aktivnostima na slabljenju i razbijanju, kako srpskog nacionalnog bića tako i srpske državnosti. Poslednjih dana je taj pritisak kulminirao uvođenjem sramnih sankcija Aleksandru Vulinu od strane administracije Sjedinjenih Američkih Država, kao i iznošenjem najgnusnijih laži na njegov račun. Poručujemo još jednom i sa ovog mesta da Aleksandra Vulina ništa neće spečiti da se bori za svoju Srbiju i za sve Srbe", poručio je potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica istakavši da se Vulin nikada neće odreći Kosova i Metohije i Republike Srpske, baš kao što nikada neće pristati na uvođenje sankcija prijateljima iz Rusije.

"Pokret socijalista nastavlja svoju političku borbu i čvrsto sledi politiku Aleksandra Vučića. Pokret socijalista možda nije najveći, ali jeste najlojalniji partner Aleksandra Vučića", poručio je potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica.

Vučević: U Srpskoj naprednoj stranci imate mnogo više od političkog prijatelja

Ministar odbrane i predsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je da Pokret socijalista u partiji koju on vodi ima mnogo više od političkog prijatelja.

"Od 2012. godine mi smo zajednički vratili dostojanstvo Srbije, taj put još nije završen, ima još mnogo izazova, posebno po pitanju Kosova i Metohije, ali i po pitanju celog regiona. Čeka nas još puno posla, i ja verujem da je Pokret socijalista i dalje spreman, odvažan, sa energijom i hrabrošću koja vas je krasila proteklih 15 godina da nastavimo zajedničku borbu", poručio je Vučević.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic)

"Prijatelji iz Pokreta socijalista, danas i sutra možda imate za nijansu i veću odgovornost i obavezu, baš zato što je vaš osnivač i predsednik morao da zamrzne svu političku aktivnost. Morate da pokažete da ste dostojni saborci Aleksandra Vulina, da verujete u naše zajedničke ciljeve. U Srpskoj naprednoj stranci imate mnogo više od političkog prijatelja. Čuvaćemo Srbiju, čuvaćemo naš narod, pre svega na Kosovu i Metohiji, ali i da vodimo računa o svim građanima Srbije i da čuvamo Srpsku, da se politički borimo za individualna i kolektivna prava Srba u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, gde god naš narod živi, neosporavajući drugima ista ta prava", rekao je Vučević.

Selak: Ponosni smo na politiku Aleksandra Vulina

U svom obraćanju, Goran Selak, predsednik Socijalističke partije Srpske, čestitao je Pokretu socijalista 15 godina političkog delovanja, kazavši da je uveren da će ta partija nastaviti svoju borbu za srpske nacionalne interese i socijalnu pravdu.

“Pokret socijalista i Socijalistička partija Srpske se bore za iste političke ciljeve - za socijalnu pravdu i za očuvanje prava srpskog naroda, gdje god da živi. Ponosni smo što njegujemo prijateljske odnose, a posebnu zahvalnost dugujemo osnivaču Pokreta socijalista, Aleksandru Vulinu, koji godinama obavlja najznačajnije državne poslove na odgovoran način, a nedavne sankcije mu mogu samo poslužiti kao podstrek da još predanije obavlja svoje zadatke”, rekao je lider Socijalističke partije Srpske Goran Selak.

“U narednim godinama očekujemo da Pokret socijalista nastavi sa nacionalno odgovornom politikom na korist cijelom srpskom narodu i Srbiji, koja je postala lider zapadnog Balkana zahvaljujući SNS-u, ali i Pokretu socijalista i drugim koalicionim partnerima”, istakao je Goran Selak predsednik Socijalističke partije Srpske.

Svečanom prijemu povodom 15 godina postojanja Pokreta socijalista prisustvovali su i potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik Parlamenta Vladimir Orlić, potpredsednica Srpske napredne stranke Nevena Đurić, predsednik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević, potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, kao i boračka i zavičajna udruženja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    16. jul 2023 | 16:08

    Sve moj do mojega

  • mihailovic

    16. jul 2023 | 15:48

    Socijalisti u Srbiji su samo izlinjali otirac svih koji su na vladti a oni kao medicinsko pomagaloni nalik Savezu komunista bivse Jugoslavije koji je vodio drzavu SFRJ 50 godina na celu sa drugom Titom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA