≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pretres u slučaju Slađana Trajkovića odložen za 4. avgust

Vreme čitanja: oko 1 min.

Suđenje će biti zatvoreno za javnost

  • 0

Pretres u slučaju Slađana Trajkovića odložen je za 4. avgust zbog nedostavljanja kompletne dokumentacije advokatu optuženog, javlja kosovo-online.com. 

Advokat Dejan Vasić je zatražio odlaganje, tako da je čitanje optužnice odloženo za 4. avgust.

Suđenje će biti zatvoreno za javnost.

Suđenje Srbinu iz Severne Mitrovice Slađanu Trajkoviću, koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine, počelo je danas u Osnovnom sudu u Prištini.

Advokat Dejan Vasić, branilac Slađana Trajkovića, izneo je brojne optužbe na rad Suda i Tužilaštva, ističući da je taj sud sebi dozvolio da se svede na "jednog običnog pisara Specijalnog tužilaštva u Prištini".

"Ovo je najskandaloznije ponašanje tužilaštva koje sam video za mojih 16 godina rada i preko 10 odbrana u predmetima za ratne zločine. Od spisa predmeta dobili smo samo ono što je tužiteljka htela", rekao je Vasić u sudu.

Vasić je zatražio i da sud odredi jemstvo da Trajković bude pušten u kućni protvor zbog bolesti, a Tužilaštvo se usprotivilo tom zahtevu.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Specijalno tužilaštvo Kosova je protiv okrivljenog Slađana Trajkovića podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA