Vreme čitanja: oko 1 min.

Stanje Svetomira Bačevića znatno pogoršano, advokat moli: "Dozvolite mu lečenje u Prištinskoj bolnici"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetomira Bačevića je takozvani kosovski sud osudio 2022. godine na pet godina zatvora za navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvo

  • 0
Svetomir Bačević Foto: RINA

Zdravstveno stanje Svetomira Bačevića, koji je osuđen zbog navodnog ratnog zločina i kojem je pozlilo u pritvorskoj jedinici u Podujevu, veoma je pogrošano, potvrdio je za Tanjug njegov branilac Dejan Vasić.

- Zdravstveno stanje Svetomira Bačevića teško je pogoršano, do te mere da mu život zavisi od upućivanja na bolničko lečenje. On je juče i prekjuče u dva navrata pregledan u Kliničko-bolničkom centru u Prištini, nakon čega je vraćan u ćeliju - rekao je Vasić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, preporuka lekara koji je Bačevića pregledao je da je potrebno da ostane u bolnici radi praćenja daljeg toka bolesti.

- S obzirom na to da je vikend i da ne postoje institucionalni uslovi, u ime Svetomira Bačevića i njegove zabrinute porodice, upućujem javni apel da se mom branjeniku dozvoli najhitnije lečenje u prištinskoj bolnici, zbog opasnosti po njegov život - naveo je Vasić.

Svetomira Bačevića je takozvani kosovski sud osudio 2022. godine na pet godina zatvora za navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvo, iako je osoba koja je podnela tužbu rekla da on to nije učinio i da ga ne poznaje.

Rodom je iz Belog Polja kod Peći, gde je uhapšen 2020. godine dok je vadio lična dokumenta.

Njegov predmet se trenutno nalazi pred Vrhovnim sudom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA