≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završen protest dela opozicije: Blokiran saobraćaj ispred Skupštine Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učesnici su prošetali Ulicom kneza Miloša i Nemanjinom i potom će se uputiti do zgrade Republičkog javnog tužilaštva

  • 30
Beograd protesti Srbija protiv nasilja Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ispred Doma Narodne skupštine od 20 časova blokiran je saobraćaj, gde je počeo novi 13. protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanica DS Dragana Rakić, poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović, njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, poslanik Zeleno levog kluba Đorđe Pavićević, poslanica Zeleno levog kluba Biljana Đorđević, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Moramo - Zajedno Đorđe Miketić, šef poslaničkog kluba Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Prema najavama organizatora, učesnici će prošetati Ulicom kneza Miloša i Nemanjinom i potom će se uputiti do zgrade Republičkog javnog tužilaštva kako bi se, kako su naveli, iskazalo nezadovoljstvo radom tužilaštva i pružila podrška onima koji u tužilaštvima žele, kako su rekli organizatori, da profesionalno da obavljaju svoj posao.

Protest je završen nešto pre 22 časa, ispred Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu.

Saobraćaj koji je bio blokiran u Nemanjinoj ulici je uspostavljen, a prethodno i kod Narodne skupštine, gde je protest i počeo.

Kod Republičkog tužilaštva su se obratili pravnica Sofija Mandić, predsednik Ekološkog udruženja "Ne damo Jadar", Zlatko Kokanović i student Vuk Aleksić.

Organizatori protesta traže oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina. Protest “Srbija protiv nasilja” organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    29. jul 2023 | 20:51

    Da li pojedinci stvarno misle da bi se u Srbiji bolje živelo ,da su na vlasti ovi "lideri" opozicije ??? Da će plate i penzije biti veće- da će cene biti manje- da će krediti biti povoljni- da neće biti korupcije- da neće biti partijskog zapošljavanja ??? Ako to mislite onda sa vama nešto ozbiljno nije u redu !!!

  • Vlada S

    29. jul 2023 | 21:12

    Šaka jada

  • Alex

    29. jul 2023 | 20:54

    Prekinuli bi oni sa ovim al ih blam.Baš im uspešni protesti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA