Vreme čitanja: oko 3 min.

Povodom 35 godina Opštine Štrpce, predsedniku Vučiću uručena zahvalnica za podršku

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svečana akademija povodom obeležavanja 35 godina od uspostavljanja Opštine Štrpce održana je danas u Domu kulture "Sveti Sava"

  • 20
Dan sećanja, Prijedor Foto: Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

Svečana akademija povodom obeležavanja 35 godina od uspostavljanja Opštine Štrpce održana je danas u Domu kulture "Sveti Sava", kada je dodeljena zahvalnica opštine i građana Štrpca predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za pomoć, podršku i iskreno prijateljstvo ovoj opštini i njenom razvoju, saopštila je Kancelarija za KiM.

I direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću i Kancelariji za KiM uručena je zahvalnica za "sve što čine za srpski narod na KiM, za bespoštednu borbu za bolji život svih koji žive na prostoru KiM", prenosi Tanjug.

Zahvalnicu je u ime Petkovića primila zamenica direktora Dušica Nikolić, koja se zahvalila na priznanju i istakla da nagrada pripada svim građanima Sirinićke župe.

Čestitajući Dan opštine meštanima Štrpca, Nikolić je pročitala i čestitku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Petković je poručio da danas dodeljeno priznanje pripada "hrabrosti i trpeljivosti žitelja Sirinićke župe u nameri da istraju na svojim vekovnim ognjištima i ostanu i opstanu svoji na svojem uprkos svim izazovima".

- Kao što vam oni koji za mir ne znaju, nikakvom silom, pretnjama, niti provokacijama ne mogu oduzeti iz srca vaše i naše Štrpce ni državu Srbiju, tako ni iz Štrpca ne mogu otrgnuti ni Bracu Nikolića, ni Dimitrija Račićevića, ni Sašu Milosavljevića, ni Jadrana Kostića, ni Sašu Spasića ni Dragomira Milosavljevića, koji gotovo dve godine bez ikakvog osnova trunu u zatočeništvu pred očima međunarodne zajednice koja se pravi nevešta", napisao je Petković.

Istakao je da su se "strašne muke nadvile nad srpski narod, od Sirinićke župe do Leposavića, ali će jedinstvom, pravednom borbom za mir, za budućnost, za prosperitet na ovim prostorima biti jači od svakog iskušenja".

- Na tom putu imaćete i nadalje, kao i do sada, snažnu podršku vaše jedine države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, kao i čitavog tima Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Borićemo se zajedno da nijedna majka, nijedno dete ne doživi ponovo sudbinu malog Stefana i njegovog brata Miloša, da jedna Gotovuša ne bude simbol stradanja već srpskog zajedništva i napretka i znam koliko danas snage i energije daje i naš gradonačelnik Dalibor Jevtić, sa svojim timom, da Štrpce ostane jedna od vodećih srpskih opština na Kosovu i Metohiji - kaže direktor Kancelarije za KiM.

Prema njegovim rečima, zato je važno što je danas Srbija ekonomski jaka i stabilna država, koja može da ulaže i pomaže čitavu Sirinićku župu, što će činiti još snažnije u godinama koje dolaze.

Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jević, gostima je poželeo dobrodošlicu, a svojim sugrađanima čestitao Dan opštine, naglasivši da ovaj praznik dočekuju pomešanih osećanja.

- Sa ponosom želimo da se podsetimo i na našu tradiciju, istoriju, da govorimo o našim prirodnim i duhovnim bogatstvima, kao i bogatstvima naroda koji živi u Sirinićkoj Župi, ali s druge strane su nažalost opština i građani Štrpca unazad nekoliko godina meta režima u Prištini. Na različite načine Priština čini sve da naš život učini što težim kako bi, pre svega Srbi, napustili opštinu Štrpce“, rekao je Jevtić.

Istakao je da će se Srbi suprotstaviti tome onako kako su to uvek činili.

Jevtić je podsetio da se šest građana Štrpca već 20 meseci nalazi u „kazamatima“ Prištine, gde su im sva prava ugrožena, ali da su, uprkos svemu, odlučni da istraju u borbi za pravdu.

Zahvalnica je dodeljena i predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, koju je u njegovo ime primio Srđan Popović.

Svečanosti je prisustvovala i pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić. Nakon obraćanja i dodele plaketa, upriličen je bogat kulturno-umetnički program.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Uvek ćemo praviti mostove prijateljstva mogu reći i bratstva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    10. avgust 2023 | 20:40

    Vucic daje sve od sebe da sačuva KiM

  • Nikola

    10. avgust 2023 | 17:54

    Predsednik Vučić je zaslužio podršku iz svih krajeva Srbije svojim zalaganjem za ravnomeran razvoj svih okruga.

  • Milan

    10. avgust 2023 | 19:52

    Neprestana borba drzavnog rukovodstva nesumnjivo daje rezultate - nas narod je ostao i opstao na srpskom KiM, a broj zemalja koji priznaje nezavisnost nasilno stvorene lazne tvorevine je iz dana u dan sve manji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA