Vreme čitanja: oko 1 min.

Reakcija iz Severne Makedonije na novu Kurtijevu izjavu protiv Srbije: "To je ozbiljan palikuća"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kada sam ne tako davno makedonskoj javnosti uputio pitanje da li retorika Aljbina Kurtija ugrožava regionalnu stabilnost, ćutke se prešlo preko toga"

  • 0
Ivan Stoilković Foto: Privatna arhiva

Povodom preporuke premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da se Skoplje približi samoproglašenom Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a udalji od Srbije, reagovao je i predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji i narodni poslanik u Sobranju Ivan Stoilković koji je izjavio da je Aljbin Kurti ozbiljan palikuća u regionalnoj konstelaciji odnosa.

"Svako ima pravo na svoj politički stav, ima pravo i da mrzi i da voli, ali kada mrzi kao što enverhodžista Kurti mrzi Srbe i na osnovu te mržnje teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji, to može da se toleriše, čak i podržava, ponekad ćutnjom, ponekad bestijalno i bestidno javno, pa čak i da se proglašava za demokratsku vrednost.

Kada sam ne tako davno makedonskoj javnosti uputio pitanje da li retorika Aljbina Kurtija ugrožava regionalnu stabilnost, ćutke se prešlo preko toga, pa čak i sa podrškom Kurtiju. Ali evo juče i danas vidim kada isti politički isprdak, hvaljeni demokrata, enverhodžista po ubeđenju, udari po leđima makedonskog naroda i države javili su se politički punjoglavci da nam sole pamet i po ko zna koji put glume lažne patriote.

Prepoznaće se sami, ne brinite, jer ih narod odavno prepoznao. Zima, ali i leto je možda najbolje vreme da nas podseti ljuskom ništavilu, nedostojnog čak i teško pripitomljenih zverova. Vide se iz aviona instruirani potrčkovci koji sada kao osuđuju Kurtija i 'drndaju vunu dragome za gunju', ali nikada neće ništa reći o tome da je Makedonija pretvorena u političku deponiju, gde je Aljbin Kurti glavni politički gost, ali i jedini.

Kao da ćemo zaboraviti da je ne tako davno na Prespa forumu bio glavni gost, pretstavljen kao demokratska nada regiona, iako se radi o ozbiljnom palikući u regionalnoj konstelaciji odnosa gde i Makedonija ima svoju ulogu, ali, ničija nije gorela do zore, pa neće ni ovim političkim abortusima", zaključio je Stoilković.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi iz Suvog Dola uznemireni nakon ispisivanja grafita UČK

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA