≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokret socijalista: Podrška Dodiku, ko god se bori interese Srba je na meti onih koji bi da Srbi ne postoje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokret socijalista reagovao je na optužnicu protiv Dodika

  • 1
Dan sećanja, Prijedor Milorad Dodik Foto: Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

Pokret socijalista, na čijem je čelu Aleksandar Vulin pružio je podršku Miloradu Dodiku protiv kog je podignuta optužnica zbog, kako je navedeno, neizvršavanja odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita po novom članu Krivičnog zakona, koji je nametnuo visoki predstavnik.

"Svako ko se bori za interese svih Srba, nađe se na meti onih koji bi najradije da Srbi i ne postoje, nađe se na meti onih kojima je žao što su Srbi preživeli Jasenovac, Jadovno, Prebilovce, Oluju, bombardovanje Srbije i martovski pogrom. Zapadne sile bi posebno da ne postoje oni Srbi koji se bore za svoj narod i koji neće da drugi odlučuju o njemu, poput Aleksandra Vučića, Milorada Dodika i Aleksandra Vulina.

Posle sramnih američkih sankcija, na red je došla i optužnica nekakvog Tužilaštva BiH. Da je Milorad Dodik beskičmenjak koji radi po diktatu Zapada bio ni najdivniji čovek na svetu i najdemokratskiji lider, ali pošto se grčevito bori za svoju Republiku Srpsku i za sve Srbe snosi posledice, baš kao i naš osnivač Aleksandar Vulin", navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da "neće uspeti da slome Milorada Dodika".

"Nećete naterati Mileta Dodika da kaže da je Republika Srpska genocidna tvorevina, nećete ga naterati da prekine veze sa Srbima sa druge strane Drine, nećete ga naterati da prizna takozvano Kosovo, da okrene leđa srpskim prijateljima i da ne obeležava datume stradanja Srba. Mnogi su nas Srbe pokušali da lome, ali nisu uspeli niti će, koliko god budu napadali, i Aleksandar Vučić i Mile Dodik i Aleksandar Vulin nastaviće borbu za sve Srbe. Ova sramna optužnica Tužilaštva BiH koju je pisala jedna ambasada je sramna, ali još jedan dokaz da srpski svet mora što pre biti formiran. Za nas sankcije i optužnice protiv Mileta Dodika ne postoje, kao niti za bilo kog časnog Srbina", poručili su iz Pokreta socijalista reagujući na to što je Tužilaštvo BiH podnelo optužnicu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SB PRAVDA

    13. avgust 2023 | 09:28

    Bravo socijalisti💪🏼! Bezuslovna podrška🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA