≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković: Sada je mnogo jasnije pod kakvim uticajem je Svečlja vodio akcije protiv Srba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković nakon velike policijske akcije u kojoj je uhapšen i Besnik Mujeci, odbornik Samoopredeljenja u Prištini

  • 36
Petar Petković Foto: Aleksandra Čolić

Kako javljaju mediji iz Tirane, u velikoj policijskoj akciji uhapšena su petorica muškaraca među kojima je i Besnik Mujeci, odbornik Samoopredeljenja u Prištini. Ubrzo nakon objavljivanja vesti, oglasio se i Berat Rukići koji je objavio fotografiju Mujecija sa Kurtijevim ministrom Dželjaljom Svečljom, pišu Večernje Novosti.

Ovim povodom na svom Tviter nalogu oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je poručio da je sada mnogo jasnije pod kakvim uticajem je Svečlja vodio akcije protiv Srba. 

- Dok Svečlja na sve načine bez dokaza kriminalizuje Srbe na severu KiM, potajno grli narko-dilere iz Samoopredeljenja! Sada je mnogo jasnije pod kakvim je uticajem vodio akcije protiv Srba i Srpske liste i prevrtao Euleksova vozila - napisao je Petković.

Inače, u vezi sa akcijom, policija Albanije je na konferenciji za novinare saopštila da je na osnovu dokaza pribavljenih tokom istrage organizovana i okončana šifrovana policijska akcija „KAŽENjAK 2“ u okviru koje su uhapšeni: Mithat Ramadani (30) Besnik Mujeci (40), obojica iz Prištine, kao i Kalem Picari (24), Ambra Miftari (28) i Daniel Avdija (26), sva trojica iz Tirane.

Istraživanja su pokazala da su ovi građani, koristeći tok turističke sezone, pošiljke propuštali autobuskim linijama Priština-Tirana. Kada su pošiljke stigle u Tiranu, iznajmljenim automobilima su transportovane u Tiranu i druge gradove, uglavnom na obali. Mesta za razmenu su bila određena na javnim mestima sa velikim kretanjem i protokom ljudi. Da bi postigli dogovore sa distributerima sintetičkih droga u Albaniji, trgovci su tražili akontaciju, pa čak i ostavljali vozila kao garanciju. Zaplenjeno je vozilo, kao i pet mobilnih uređaja, saopštila je albanska policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristina

    15. avgust 2023 | 14:15

    Svečlja je isti kao i njegovo društvo.

  • MarijaM

    15. avgust 2023 | 14:25

    Srbi se na KiM maltretiraju sa ciljem da se proteraju. Kurti bi da očisti KiM od Srba.

  • Deki

    15. avgust 2023 | 16:05

    Sve bi da urade da proteraju Srbe sa KiM, ali mi ne damo nas narod!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA