Vreme čitanja: oko 1 min.

"Vreme kada je Кurtiju bilo sve dozvoljeno je prošlo": Petković o zahtevima koji su stavljeni pred Prištinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takozvano Кosovo je u prošlosti bilo nemirno čedo Zapada kojem je bilo dopušteno svako mahnitanje, ali ta era je završena

Petar Petković Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oglasio se nakon "najnovije jadikovke Vjose Osmani" za koju kaže da "potvrđuju da ekstremistička vrhuška u Prištini nije sposobna da shvati da je vreme kada je Кurtiju i njegovim saradnicima bilo sve dozvoljeno nepovratno prošlo i da EU ne gleda blagonaklono na njihove pokušaje destabilizacije regiona".

"Negodovanje Vjose Osmani zbog rezolutnih zahteva koji su stavljeni pred Prištinu je delimično razumljivo, jer sponzori samoproglašenog "Кosova" su u prošlosti bili spremni da tolerišu svaku neodgovornost ekstremističke političke vrhuške u Prištini, ali svet se menja, a time i ulozi i pravila politike na zapadnom Balkanu.

Umesto da u Prištini to shvate i smesta učine sve kako bi situacija na severu Кosova i Metohije deeskalirala i bila vraćena u pređašnje stanje, a zatim i da omoguće formiranje Zajednice srpskih opština, oni čine suprotno, i sada, ne samo da prete Srbima i Srbiji, već prete i svima drugima u regionu koji se opiru Кurtijevom velikoalbanskom projektu.

Takozvano Кosovo je u prošlosti bilo nemirno čedo Zapada kojem je bilo dopušteno svako mahnitanje, ali ta era je završena, i dobro je što su u EU shvatili da je popustljivost prema Prištini otišla predaleko i da može imati nesagledive i tragične posledice.

Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, nastaviće da na iskren i dosledan način radi na stabilizaciji prilika u regionu i da učvršćuje mir tamo gde Кurti priželjkuje sukobe, i da otvora prostor za saradnju i napredak tamo gde Кurti priželjkuje rat i nazadovanje", kaže se u saopšenju Kancelariej za KiM.

(Telegraf.rs)

Video: Petković: Laž je da su uhapšeni kosovski policajci maltretirani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    15. avgust 2023 | 18:34

    I krajnje vreme je da mu neko stane na put

  • Виолета

    15. avgust 2023 | 18:30

    Свима је јасно да је Курти шовиниста.

  • Mile

    15. avgust 2023 | 18:42

    Kurti je terorista i to je svima jasno kao dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA