≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završen protest dela opozicije, saobraćaj na mostu Gazela normalizovan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, traži se i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama

  • 29
12. protest Srbija protiv nasilja Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije završen je večeras ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM), a saobraćaj koji je bio blokiran na Trgu Nikole Pašića je uspostavljen.

Ispred zgrade REM-a prisutnima se obratila studentkinja Pravnog fakulteta Milica Kostin, a ponovljeni su i zahtevi protesta. Saobraćaj je uspostavljen i u ulicama kojima su učesnici protesta prošetali, od Doma Narodne skupštine gde nešto posle 19 časova protest i počeo, preko Makedonske, Svetogorske, Palmotićeve i Takovske – gde su se ispred zgrade Radio televizije Srbije prisutnima obratile Senka Jankov, profesorka iz Zrenjanina i Vesna Vojvodić iz sindikata Nezavisnost.

Tema 17. protesta bila je uticaj medija na prosvetu. Saobraćaj je normalizovan na mostu Gazela, koji su aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) blokirali oko 14 časova, zbog, kako su ranije saopštili, nezadovoljstva Zakonom o planiranju i izgradnji.

Blokada međunarodnog auto-puta je, po Krivičnom zakonu, član 290, krivično delo, jer, kako stoji u Zakonu, ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama tako ugrozi javni saobraćaj i time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    19. avgust 2023 | 20:21

    Mogu da se kladim da ovaj narod nema pojma zašto dolazi na ove proteste.

  • Danka

    19. avgust 2023 | 20:17

    Svake sedmice se sve više i više osipaju.

  • Jakov

    19. avgust 2023 | 20:25

    Nije počeo protest več maltretiranje gradjana. 16a nedelja za redom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA