≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić se obratio građanima iz Budimpešte: Razgovarali smo o brojnim projektima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obavljeni sastanci sa predstavnicima mađarske države

  • 9

Danas smo imali važan razgovor sa delegacijom mađarske Vlade, sa zvaničnicima ove države, razgovarali o brojnim projektima, obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Budimpešte.

"Razgovarali smo o brojnim projektima, pre svega o pruzi Beograd - Budimpešta. Svoj deo ćemo verovatno završiti i pre vremena. Zamolio sam premijera Orbana da i mađarska strana sa kineskim investitorima ubrza radove", kazao je Vučić.

"Razgovarali smo o drugim važnim temama. O graničnom prelazu. Želimo da napravimo nešto što dosad nije viđeno. Očekujemo podršku. Pokušaćemo da napravimo jednu kontrolu - za građane Srbije, Mađarske, za sve koji prolaze tuda...", naveo je, ističući da je reč o velikom ulaganju, te da će to biti predloženo i zvaničnicima Rumunije.

"Imali smo, naravno, i političke teme - oko evropskog puta Srbije, geopolitičke situacije, to je vrlo važno. Potom imam sastanak sa Erdoganom", naveo je dodajući da predstoje i drugi sastanci, među kojima i novi sa Orbanom.

"Naravno, pričali smo o KiM. Mislim da ćemo imati tu razumevanje bolje i veće nego što je postojalo pre 20 i 25 godina, jer se mi zaista i ponašamo kao bliski i iskreni narodi", rekao je na pitanje novinara, dodajući da očekuje da narodi bliskost osećaju.

Predsednik Vučić komentarisao je i predstojeće izbore.

"Sasvim verovatno slede i parlamentarni izbori. Da li će biti za tri meseca ili u narednih šest, sedam, ali svakako će ih biti", najavio je.

"Što se tiče samog Beograda, za nas će sigurno biti teško. Za one koji uvek pobeđuju, nema lake borbe. Za nas je svaka politička borba teška, ja se uzdam u rezultate", kazao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA