Vreme čitanja: oko 3 min.

Američki novinar Karlson posvetio video sastanku sa Vučićem: "On je pametan čovek, takav stav se retko viđa"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na samom početku svog obraćanja Taker objašnjava da se nalazi u automobilu na putu ka Ambasadi Srbije u Mađarskoj kako bi se sastao sa Vučićem

  • 23
Aleksandar Vučić, Tucker Carlson, Taker Karlson Foto-kolaž: Tanjug/Jadranka Ilić, Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodnog vikenda boravio je u Mađaskoj, tokom čega je prisustvovao ceremonijama obeležavanja Dana državnosti Mađarske i otvaranja Svetskog prvenstva u atletici – Budimpešta 2023. Između ostalog, on se u ovoj državi sastao i sa američkim političkim komentatorom Takerom Karlsonom, koji je njihovom susretu posvetio video objavljen na društvenoj mreži "X".

Karlson je poznat američkoj javnosti po svojim emisijama i tok-šou koji se emituje na Televiziji "FOX", a u videu koji je objavio na društvenoj mreži kaže da Vučić ima zanimljivu perspektivu o ratu u Ukrajini, kao i da je i Srbija sama doživela sličan scenario u toku NATO bombardovanja 1999. godine.

Na samom početku svog obraćanja Taker objašnjava da se nalazi u automobilu na putu ka Ambasadi Srbije u Mađarskoj kako bi se sastao sa Vučićem.

- Na putu sam ka Ambasadi Srbije kako bih se sastao sa predsednikom Vučićem. On ima vrlo zanimljivu perspektivu o ratu u Ukrajini. Srbija je jedna od zemalja regiona koja je bombardovana od strane NATO 1999. godine, tako da je vredno čuti šta on ima da kaže. On je pametan čovek - naveo je Karlson.

U nastavku videa Karlson se sastao sa Vučićem, a predsednik ga upoznaje sa ministrom finansija Sinišom Malim koji objašnjava da je njegov sin najveći fan Takera u Srbiji. Kako se primeti, Taker se oduševio hranom koja je bila na stolu, ipak, Vučić mu je kroz šalu saopštio da će prvo otići u obilazak, a onda se vratiti kako bi se novinar poslužio.

Taker se slikao i sa ministrom sporta Zoranom Gajićem, dok su razgovarali o odbojci.

- On je među naboljim odbojkaškim trenerima na svetu. Osvojio je svetsko prvenstvo, Olimpijske igre i sve ostalo - pojasnio je Vučić Karlsonu, koji je Gajiću udelio kompliment da izgleda mnogo mlađe.

Nakon sastanka Karlson je izneo svoje utiske o Vučiću i Srbiji, te pojasnio da je on pametan lider koji ima stav kakav se ne viđa često u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Jedna od tvrdnji koje je izneo je da je rat u Ukrajini, rat protiv Rusije koji vodi NATO, slomio evropsku ekonomiju. Uništavanje Severnog toka od strane Bajdenove administracije, bilo direktno ili preko proksija, ubija nemačku ekonomiju, a ona je najjača u celoj Evropi. To je ludo, ovaj rat utiče na sve, a osnažuje zemlje van Evrope poput Kine, zalivskih zemalja i Turske. Tako da se vidi potpuno resetovanje sveta zbog ovog rata. Malo je kompikovanije od Hitlera protiv Čerčila i dobrog protiv lošeg.  Dolazi do pomeranja moći sa SAD na istok i sve se dešava trenutno, ali mali broj ljudi u našoj zemlji je toga svestan - zaključuo je Karlson.

Podsetimo, nakon njihovog sastanka oglasio se i predsednik Vučić koji je naveo da je razgovor bio jedinstvena prilika za razmenu mišljenja.

- Razgovor sa jednim od najvećih novinara današnjice Takerom Karlsonom, čovekom širokog obrazovanja i jedinstvene novinarske smelosti. Svakako veliki izazov za mene, ali i izuzetna prilika za razmenu mišljenja o brojnim temama koje opterećuju geopolitičku agendu današnjice - napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" uz fotografiju sa susreta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić se u toku posete Mađarskoj sastao i sa episkopom budimskim Lukijanom, nakon čega mu je uručen orden Eparhije budimske prvog reda. Pored toga, imao je i odvojene susrete sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsednicom Mađarske Katalin Novak, kao i sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • david

    22. avgust 2023 | 13:07

    Predsednik Vucic kao ozbiljni drzavnik razgovara sa svim svetskim zvanicnicima.

  • Ninuska

    22. avgust 2023 | 12:46

    Svi prepoznaju kvalitete naseg predsednika, on je covek koji se jednom radja.

  • Gorica

    22. avgust 2023 | 13:05

    Svako normalan vidi da je Vucic odlican lider

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA