Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak: Izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, situacija na severu KiM u vrhu agende

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodao je da je pozvao Eskobara u Brisel na detaljne diskusije i sastanke kako bi se pripremili za naredne mesece i dodatno ojačali zajedničke napore

  • 71
Aleksandar Vučić, Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je danas, nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, da izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, kao i da je u vrhu njegove agende situacija na severu Kosova i Metohije.

"Iako je tokom leta tempo u Briselu usporio, izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali. Posebna oblast koja je ostala visoko u mojoj agendi je situacija na severu Kosova", napisao je Lajčak na Fejsbuku, prenosi Tanjug.

Dodao je da je pozvao Eskobara u Brisel na detaljne diskusije i sastanke kako bi se pripremili za naredne mesece i dodatno ojačali zajedničke napore.

"Zajedno sa našim timovima detaljno smo razgovarali o pitanjima u vezi sa dijalogom, preneli jedni drugima ocene trenutne situacije, dešavanja poslednjih meseci i očekivanja za naredni period. Takođe smo se pobrinuli da uskladimo neophodne naredne korake i prioritete", naveo je Lajčak.

On je dodao da će posetiti Alpbah, Bled i Beograd gde će se sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, "ali i nizom partnera, prijatelja i stručnjaka za Zapadni Balkan i svetska politička dešavanja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    28. avgust 2023 | 00:34

    Kad budu pritisli Kurtija da se formira ZSO rešiće se svi problemi.

  • Ур Нино сар Сербуле

    28. avgust 2023 | 06:21

    Главни кривци за опструкцију дијалога јесу косовски Албанци који имају подршку земаља Квинте !

  • Milan Š

    28. avgust 2023 | 06:07

    Bilo bi bolje da se Lajčak više posveti rešavanja krize na KiM od nekakvih izazova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA