≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vučić u Velikim Radincima: Žao mi je što ste morali da čekate 50 godina na pristojan put

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predsednik je obišao i crkvu u Velikim Radincima

  • 57
Aleksandar Vučić, RTS Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Velike Radince kod Sremske Mitrovice.

Posle 50 godina rekonstruisan je put od Velikih Radinaca do Sremske Mitrovice, a država će pomoći da se urade i drugi putevi do Laćarka, Ležmira, Sviloša i drugih sela do Dunava, ali i putevi prema granici sa Hrvatskom, naveo je Vučić. I ostaje nam deo prema rumskom delu Fruške gore, to je još 1,7 miliona evra, dodao je.

Ne raspisujem ja izbore, ali biće ih

Vučić je izjavio danas da, iako on ne raspisuje izbore, njih će biti, i to, kako je rekao, pošto tako opozicija želi.

- Prvo su rekli, nećemo ti dati da raspišeš izbore, pa ja kažem, to je u redu, mnogo ste jaki, pa moram da vas poslušam. Onda kažu: e, sad hoćemo izbore, pa ću im dati. Ali, ne raspisujem ja izbore. Mora da se steknu određeni uslovi, ali pošto vidim da ih žele, dobiće ih. Lako je govoriti loše, umesto da se nešto radi. A, pošto su favoriti, želim im uspeh - rekao je Vučić.

Konačno ćete imati brz auto-put

- Žao mi je što ste morali da čekate 50 godina da imate pristojan put. Otac Dušan mi je rekao šta je to što moramo da uradimo. Kad čuju ljudi da dolazim u Radince, onda osim Laćarak - Čalma, osim Manđelos - Ležimir - Cviloš traže još. Moramo tih 6,5 kilometara preko Jaska do Rume da napravimo da bismo uvezali Frušku goru. Ne možemo sve da rešimo, nije moguće da svima izađemo u susret. Konačno ćete imati lak, brz auto-put, nećete više morati da prolazite kroz Jarak, Platičevo, Hrtkovce... To smo uspeli jer smo bili disciplinovani. Gradimo pruge, moraćemo da nastavimo da radimo. Da podsetim majke i očeve da prijave decu da dobiju ovu pomoć za dvadesetak dana. Molim penzionere da vam ne bude teško, uzmite penzionersku karticu, moći ćete da imate popuste i na naplatnim rampama. Već sada se 760.000 penzionera prijavilo. Potrebno nam je da dalje razvijamo ekonomiju, da privučemo investitore, a oni neće da dođu ako nemamo rešene infrastrukturne probleme - rekao je Vučić.

- Neće biti lako u danima pred nama. Naše je da gledamo i čuvamo mir, oni moraju da znaju da vreme proterivanja srpskog naroda je davno prošlo vreme.

- Neka žive Veliki Radinci, neka živi Srem! - rekao je Vučič na kraju govora.

Predsednik je rekao da nisu laka vremena zbog situacije u svetu.

- Imate svetski rat, a mi smo jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji. Niko ništa ne može da izveze, niko ništa ne može da uveze na normalan način. Sve je skuplje, svi energentni su skuplji. Pogledajte koliko preduzeća na zapadu propada zbog cena energenata, a svi se prave kao da je sve u redu - rekao je Vučić.

Predsednik je prethodno obišao crkvu u Velikim Radincima, posvećenu Svetom arhangelu Gavrilu.

Predsednik je od sveštenika dobio ikonu Arhangela Mihaila i dukat.

- Vi ste zaslužili više, ali su moje mogućnosti takve. Ovo je za sve što ste uradili za Velike Radince i za Srbiju. Molimo se Bogu za vas i za vašu porodicu - rekao je sveštenik Vučiću.

Meštani su zahvalni predsedniku Vučiću na putu Sremska Mitrovica - Veliki Radinci koji je rekonstruisan i koji je od velike važnosti za njihovo mesto. Saobraćajnica je urađena od kružnog toka kod naplatne rampe pa do centra Radinaca.

Lokalni put Veliki Radinci-Sremska Mitrovica dug je sedam kilometara i pušten je u saobraćaj u julu ove godine, dok su radovi na rekonstrukciji počeli u junu.

U Velikim Radincima je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić, kao i ministar odbrane Miloš Vučević.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić obilazi novi stadion u Leskovcu: "Kao da sam u Engleskoj, srpski Old Traford"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    29. avgust 2023 | 19:40

    Svugde u svetu vlada kriza i veoma se teško živi. To pogađa i Srbiju ali Predsednik Vučić čini sve da građanima ne fali ništa.

  • max

    29. avgust 2023 | 19:33

    Covek se bori za sve nas

  • Alex23

    29. avgust 2023 | 21:02

    U periodu dok je Vučić na vlasti, primećeno je značajno povećanje investicija u razvoj puteva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA