Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: Lažnim slikama Gorana Rakića ruše Srpsku listu kada je najteže

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 55
Goran Rakić Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič rekao je danas da se postavlja pitanje zašto je "velikim rodoljubima" bilo potrebno da ruše Srpsku listu u jednom od najtežih trenutaka u savremenoj istoriji Srbije.

On je to izjavio prilikom obilaska rekonstruisanog puta Raška-Novi Pazar odgovarajući na pitanje novinara šta je poenta plasiranja lažnih vesti o predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću koji je na društvenim mrežama, a potom i u nekim medijima prikazan kako se navodno provodi na jahti u Budvi, iako je na fotografiji zapravo, osnivač Amazona Džef Bezos.

"Rade to u danu kada su Albanci doneli odluku o eksproprijaciji, kada je ostalo još sedam dana do kada će pokušati da zauzmu zgradu u Severnoj Mitrovici i u danima kada Albanci pokušavaju da protivpravno ukinu licencu Telekomu Srbije", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Dodao je da se to radi u trenucima kada srpska roba tri meseca ne može da uđe na Kosovo i Metohiju, kada srpske bolnice na KiM više nemaju dovoljno lekova.

Istakao je da nisu u pitanju samo društvene mreže već da su juče i albanski mediji u Prištini, nakon što su neki Srbi okačili na društvenim mrežama lažnu fotografiju odnosno foto-montažu Džefa Bezosa sa njegovom devojkom ili ženom u gotovo eksplicitnom ljubavnom činu i rekli to je Goran Rakić, preneli tu objavu.

Dodao je da su tim povodom i neki ambasadori zvali Gorana Rakića, neki su čak zvali i u Vučićev kabinet, sa rečima "jao skandala".

"Posle albanskih medija to su na Telegram preuzeli tobož proruski kanali, velike patriote i rodoljubi uvek na istoj strani sa Kurtijem. Zašto? Goran Rakić dve godine nije bio na moru, majka mu je bila teško bolesna, nepokretna i morao je da bude sa njom i umrla je pre 20 dana, 9. avgusta. Bio je sa svojim narodom i kada su hteli da ga tuku i kada su mu zviždali jer tamo ima budala, lažnih patriota poput Jovića i ostalih koji ništa nisu učinili za srspki narod a maltretirali su žene dok su vladali na Kosovu. Zamislite Gorana Rakića odjednom postaje Džef Bezos. A onda su dodali na to "vidite šta on radi dok su Lune, Milenko, Obrenović i ostali u zatvoru", rekao je Vučić.

Dodao je da će Rakić teško moći da ide od naloga do naloga na društvenoj mreži i da objašnjava da na fotografiji nije on i da se dolazi do pitanja kako da se odgovori na mnogo puta ponovljene laži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomi88

    31. avgust 2023 | 13:54

    Prištinska vlast bi trebala pokazati odgovornost i suzdržanost umesto što se koristi lažima kako bi napadala političke protivnike.

  • ja

    31. avgust 2023 | 14:12

    Istina i podrška su na strani Srpske liste zahvaljujući predsedniku Vučiću.

  • nina

    31. avgust 2023 | 14:13

    Srpska lista i Vučić ostaju oslonac jedni drugima u borbi za interese srpskog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA