≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić u Batajnici: "Uložili smo 3,5 miliona evra u renoviranje škole i nastavljamo dalje"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Srbije obraća se iz renovirane škole "Svetislav Golubović Mitraljeta"

  • 82
Vučić Foto: Printskrin/RTV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi rekonstruisanu i renoviranu zgradu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta", odakle se obraća javnosti nakon čega će posetiti Lovćenac, Suboticu i Palić.

- Ovde su ostali samo grubi radovi, ali uloženo je tri i po miliona evra i nastavljamo da ulažemo još. Ovde su deca iz bivše Jugoslavije, najviše iz Krajine - rekao je Vučić.

Predsednik je obišao učenike i poželeo im uspešnu školsku godinu, nakon čega se obratio

Na samom početku, Vučić  je razgovarao sa mališanima o njihovim željama

- Da li vam je škola sada malo lepša? - pitao je predsednik, a deca su u glas uzviknula DA. Naredno pitanje je bilo, da li bi želeli još nešto da se uradi i šta im nedostaje? Imamo ovde veliki broj  đaka, ovo je bilo sve skromno i ja molim decu da mi kažu šta žele - rekao je predsednik, a neko je dobacio "akvarijum", kada je usledio smeh.

Vučić Foto: Printskrin/RTV Pink

Vučić stigao u školu

Početak časa započeo je intoniranjem srpske himne. S predsednikom u poseti je i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, kao i gradonačelnik Šapić.

Ispunjeno je obećanje dato roditeljima da će do 1. septembra biti gotovi svi radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji škole.

Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište. Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena postojećeg energenta lož-ulja prirodnim gasom.

Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena. Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje je 5.188 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara, bez PDV-a, saopštio je ranije Beoinfo.

Vučić Foto: Printskrin/tanjug live

Osnovna škola "Svetislav Golubović Mitraljeta" izgrađena je 1969. godine, a njena obnova započeta pretprošle godine zbog brojnih problema okončana je tek sada. Učenici "Mitraljete" zato su nastavu pohađali u dve osnovne škole.

Mlađi razredi bili su raspoređeni u OŠ "Branko Radičević" u Batajnici, a stariji u OŠ "Ilija Birčanin" u Zemun Polju. Na nastavu su ih razvozili autobusi koje je obezbedila opština Zemun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    1. septembar 2023 | 09:21

    Drzava ulaze velika sredstva u renoviranja svih skola u Srbiji.

  • Ljubicica

    1. septembar 2023 | 08:36

    I kod nas je renovirana skola. Deca imaju odlicne uslove sada za rad. bravo, svaka čast za požrtvovanost

  • Marko

    1. septembar 2023 | 09:28

    Sva deca ce u novorenoviranoj skoli u Batajnici biti zadovoljnija i imati vise elana za ucenje i sticanje novih znanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA