≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deo opozicije najavljuje blokadu rada Skupštine, traži izbore, Orlić: Biće prihvaćeno sa oduševljenjem

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opozicija je za petak najavila novi protest

  • 29
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predstavnici dela opozicije najavili su da će blokirati rad današnje sednice Skupštine Srbije i tražiti održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi nakon njih mogli da ispune zahteve iznete na protestima "Srbija protiv nasilja".

Opozicija je za petak najavila novi protest, ispred Vlade Srbije odakle će, kako su naveli, protestna šetnja ići do televizije "Pink" zbog toga što, kako su rekli, nije promenila uređivačku politku već je počela da emituje novi rijaliti program.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Zoran Lutovac je, na konferenciji za novinare u holu skupštine, rekao je da su se opozicione stranke na blokadu odlučile jer one borbom u parlamentu, a građani na ulici, nisu uspeli da se izbore da se ispune zahtevi protesta.

Dodao je da će učestvovati samo u radu skupštine koji se odnosi na poslanička pitanja kako bi građanima dodatno objasnili ono o čemu govore na konferenciji.

"Nećemo dozvoliti održavanje današnje sednice Skupštine Srbije", rekao je Lutovac.

Lutovac je rekao da se u septembru može očekivati intenziviranje protesta u čitavoj Srbiji.

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta istakao je da će danas biti blokiran rad skupštine i pozvao građane da budu spremni na, kako je rekao, "opštu mobilizaciju".

"Nema rada skupšitne, idemo na izbore, nećemo zavisiti od milostinje Aleksandra Vučića i Vladimira Orlića, nešto se i mi pitamo", rekao je Jovanović.

Pres konferenciji su prisustvovali poslanici poslaničkih grupa DS, Pravac evropa - SSP, PSG, Preokret, Sloga, Narodna stranka, Zeleno-levi blok, Ne davimo Beograd, Moramo i Moramo zajedno i Narodni pokret Srbije - novo lice Srbije. Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Srbije je rebalans budžeta.

Orlić opoziciji: Zahtev za vanredne izbore biće prihvaćen sa oduševljenjem

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da će inicijativa dela opozicije o vanrednim parlamentarnim izborima biti prihvaćena sa oduševljenjem i da će im odgovor na taj zahtev stići u najkraćem mogućem roku.

Obavestiću nadležne organe o tom zahtevu - Vladu Srbije, predsednika, i dobiće odgovor u najkraćem roku, možda i za 30 dana, rekao je Orlić na konferenciji za štampu u holu Skupštine, nakon što je opozicija sa istog tog mesta najavila da će blokirati rad parlamenta i zatražila održavanje parlamentarnih izbora.

Sednica skupštine biće održana, rekao je Orlić i podsetio da je na dnevnom redu rebalans bužeta kojim se obezbeđuje i novac za povećanje penzija i plata, za pomoć majkama dece do 16 godina, za kapitalne projekte, lečenje obolelih od retkih bolesti i lečenje u inostranstvu.

"Opozicija skupštinu pretvara u buvlju pijacu, u cirkusku šatru", rekao je Orlić i dodao da takvim ponašanjem sprečavaju život i maltretiraju ljude, jer ne dozvojavaju, između ostalog, da penzioneri, radnici, majke, dobiju ono što im pripada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    5. septembar 2023 | 11:35

    Odmah izbori,nas predsednik ima potpunu podrsku svog naroda

  • Vesna

    5. septembar 2023 | 11:30

    Uvek traze izbore a niko ih nikad nece podrzati,smesni su

  • Nesa

    5. septembar 2023 | 11:32

    Predsednik je uvek spreman da raspise izbore,I predsednik ima apsolutnu podrsku svog naroda,opozicija zeli da unisti Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA