≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin: Da se zabrane nasilne video igre na internetu

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pokret socijalista je svestan da ovakav predlog predstavlja udar na velike multinacionalne kompanije koje na nesreći modernog čovečanstva grade svoje enormno bogatstvo", kaže Torbica

  • 2
Aleksandar Vulin, BIA Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica izjavio je danas da ta partija sledeći politiku digitalne bezbednosti najmlađih, njenog osnivača Aleksandra Vulina koji je pre tri godine javno zatražio ukidanje anonimnosti na internetu, danas otpočinje sa akcijom traženja zabrane nasilnih odnosno takozvanih pucačkih video igara za maloletna lica.

"Gotovo svako treće dete u Srbiji dnevno provodi po više sati ispred računara ili koristeći mobilni telefon. Prema relevantnim statistikama blizu 90 procenata današnjih video igara imaju nasilan sadržaj, a preko 95 odsto dece igra upravo takve igre. Osnovni problem igranja nasilnih video igri jeste činjenica da se deca identifikuju sa karakterima sa kojima se susreću tokom igranja igrice i da im motiv nagrade postaje jedino bitan. Drugi problem je što igranje nasilnih video igara u velikom procentu uzrokuje gubljenje empatije, to jest deca vremenom postaju imuna na scene nasilja. Na kraju, ništa manje zabrinjavajuća nije činjenica da svakodnevno sve veći broj maladih postaje zavisan od igranja video igri. Takođe, bar nama u Srbiji dovoljna je opomena i to što je K.K. vežbao za svoj masakr na "pucačkim" igrama. Pokret socijalista je svestan da ovakav predlog predstavlja udar na velike multinacionalne kompanije koje na nesreći modernog čovečanstva grade svoje enormno bogatstvo. Znamo i da su ovakve kompanije temelj kolektivnog Zapada i da zbog toga tokom ova četiri meseca i navodne borbe protiv nasilja niko od prozapadne opozicije nije smeo na spisak zahteva koji su dobili od zapadnih ambasadora da dopiše zabranu nasilnih video igara za maloletna lica i pored činjenice da smo svi svesni njihove malignosti. Uprkos tome što smo svesni da će ovaj predlog naići na osudu velikog broja pojedinaca kojim je interes globalnog zapada i lična korist ispred brige za bezbednost i mentalno zdravlje građana Srbije, Pokret socijalista će tokom narednih dana uputiti pismeni zahtev Radnoj grupi za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih da podrži našu inicijativu i ovo pitanje postavi kao prioritet u svom budućem radu. Takođe, mi ćemo u proceduru predati i predlog Zakona o zabrani nasilnih video igara za maloletna lica i sprovesti niz drugih akcija, a koja se tiču zaštite naše dece na internetu. Mi smo levica koja poseduje svest o brizi za druge i borićemo se kao i uvek do sada", poručio je potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bu

    11. septembar 2023 | 13:43

    Zadrugu prvu treba da ugasis pa.onda sve ostalo...

  • Johan

    11. septembar 2023 | 12:15

    Tako je Vuline! Pozdravlja te Srpski Svet iz svih Srpskih zemalja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA