Vreme čitanja: oko 1 min.

Više opozicionih stranaka predalo zahtev u Predsedništvu za raspisivanje izbora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik DS Zoran Lutovac ocenio je, na konferenciji za novinare ispred predsedništva, da se društvo nalazi u dubokoj ekonomskoj i političkoj i društvenoj krizi i da, kako smatra, nema volje da se iz nje izađe i da zbog toga traže raspisivanje izbora

  • 27
SEDNICA SKUPSTINA SRBIJA, Srbija, izbori, glasanje, glasačka kutija Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović, Boki

Više opozicionih stranaka, među kojima su Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde i Zeleno levi front, zatražili su danas raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izborado kraja godine.

Predsednik DS Zoran Lutovac ocenio je, na konferenciji za novinare ispred predsedništva, da se društvo nalazi u dubokoj ekonomskoj i političkoj i društvenoj krizi i da, kako smatra, nema volje da se iz nje izađe i da zbog toga traže raspisivanje izbora.

Lutovac je rekao da danas opozicija predaje formalni zahtev na pisarnici predsedništva i da zahtevaju odgovor vrlo brzo.

"Očekujemo vrlo brzo odgovor ili ćemo preduzeti sve što je potrebno u Parlamentu i van parlamenta da se izvrši pritisak da dobijemo odgovor", rekao je Lutovac i istakao da oni ne traže bilo kakve, već slobodne i poštene izbore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • soko

    11. septembar 2023 | 13:15

    Gospodin lutovac i njegovi setaci ce resiti svetskukrozu ma daj nelupaj praznom glavom dok ste bili na vlasti za srbiju su bila vrata svuhde zatvorenab

  • dada

    11. septembar 2023 | 13:23

    Jedina kriza je u opoziciji, kriziraju jer ne mogu da se domognu drzavne kase.

  • NN

    11. septembar 2023 | 13:30

    Dajte im izbore da vidimo hoce li proci cenzus. Neznam samo ko ce za njih glasati posle zatvaranje auto puteva i haosa koji prave u skupstini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA