Cvetković: Između Tadića i Ðilasa biram DS

"U politici više ne bih bio ni za živu glavu. Ovo što se sada događa imaće dalekosežne loše posledice na rad državne administracije", kaže bivši premijer Srbije

  • 0

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković u intervjuu za beogradski "Nedeljnik" kaže da sebe "ni za živu glavu" više ne vidi u politici i da između Tadića i Ðilasa bira Demokratsku stranku, kao i da se ne oseća bezbedno kad čita laži o sebi, te da je Dulića podržao ne želeći da utiče na proces koji je u toku, a koji on smatra političkim.

- U politici više ne bih bio ni za živu glavu. Ovo što se sada događa imaće dalekosežne loše posledice na rad državne administracije. Širi se strah da svi mogu biti procesuirani, da se za svaki potpis može odgovarati. Taj strah je postojao i u mojoj vladi, a u perspektivi biće sve gore - rekao je Cvetković.

Komentarišući poteze Vlade Srbije u ekononomskoj sferi Cvetković kaže da je PDV trebalo povećati pre tri godine, ali da je tada to sprečio upravo sadašnji ministar finansija Mlađan Dinkić.

A upitan da komentariše optužbe da je njegov kabinet ostavio praznu državnu kasu Cvetković kaže da oni kroz to u stvari daju ocenu svog rada.

- Vide da to što rade proizvodi loše efekte i sad pokušavaju da te loše efekte retroaktivno vrate i prišiju meni i mojoj vladi. Vremenom će taj alibi prestati da postoji i oni će se suočiti s problemima. Želim da oni nešto dobro urade, ali to se još ne vidi - izjavio je Cvetković.

U opredeljivanju između Borisa Tadića i Dragana Ðilasa, Cvetković kaže da je njegov favorit Demokratska stranka, da je dobar i s jednim i s drugim i da veruje da bi bilo najbolje da su i njih dvojica ostali u "nekoj dobroj partnerskoj poziciji".

Bivši premijer navodi i da se ne oseća bezbedno kad čita napise i laži o sebi i svojim saradnicima, ali da je uveren da za navode koji ga vezuju uz aferu u "Agrobanci" i "Jugoremediji" nema nikakvog osnova.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA