Vreme čitanja: oko 1 min.

Inicijativa 21: "Datum izbora treba da bude u javnom interesu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokret je apelovao na predsednika Republike da donese "odgovornu i racionalnu odluku o datumu raspisivanja izbora"

  • 1
Dajana Paunović Foto: Nikola Tomić

Pokret "Inicijativa 21" izdala je saopštenje povodom zahteva za raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogrdskih izbora.

- Pokret "Inicijativa 21" saglasan je sa potrebom da se na vanrednim parlamentarnim i beogradskim izborima proveri legitimitet svih političkih aktera. Medjutim, zahtev da se vanredni izbori održe u toku ove kalendarske godine smatramo nerazumnim i neekonomičnim s obzirom da će se na proleće održati redovni i pokrajinski izbori.

Kako su naveli, zbog toga zahtevaju da se traženi vanredni izbori spoje sa redovnim i da se svi zajedno održe u aprilu naredne godine.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

- Ovo je posebno važno zbog uštede troškova u ovim ekonomski izazovnim vremenima i smatramo da niko nema pravo za zarad svojih privatnih političkih interesa rasipa novac gradjana Srbije. Smatramo da su političke partije i pokreti koji zahtevaju razdvajanje izbora i neracionalno rasipanje novca naših gradjana pokazali najviši nivo političke neodgovornosti i do kraja ogolili da im

cilj nije dobrobit gradjana.

Pokret je apelovao na predsednika Republike da donese "odgovornu i racionalnu odluku o datumu raspisivanja izbora" koja će biti u javnom interesu i koja će na najbolji mogući način zaštititi gradjane Srbije i celokupni srpski naroda ma gde on živeo.

- Dok bezidejni predstavnici pojednih opozicionih stranaka i pokreta glasno kucaju na otvorena vrata mi s punom odgovornošću pozivamo predsednika Republike da prema svojoj proceni donese najbolju odluku za naš narod i našu državu. Neka je večna naša otadžbina Srbija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    12. septembar 2023 | 19:45

    Mene interesuje ko ovu finansira. Umislila da je bitna. E Srbijo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA