Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Milićević u ime predsednika Vučića na proslavi Dana srpskog jedinstva u Frankfurtu i Beranama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj praznik će prvi put će biti organizovano proslavljen van granica Srbije i Republike Srpske

  • 7
Ministar Djordje Milicevic Foto: Slobodan Miljević

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević, u ime predsednika Republike Aleksandra Vučića, prisustvovaće obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Frankfurtu na Majni i u Beranama.

Ovaj praznik će prvi put će biti organizovano proslavljen van granica Srbije i Republike Srpske.

"Čast mi je da ću u ime predsednika Republike Aleksandra Vučića govoriti na centralnoj proslavi u Nemačkoj, na Trgu Rosmarkt u Frankfurtu na Majni. Sve naše sunarodnike koji živi u ovom gradu, ali i u pokrajini Hesen, kao i celoj Nemačkoj pozivam da nam se pridruže u Frankfurtu 15. septembra od 18 sati gde će tri dana trajati manifestacija "Dani srpske kulture" u okviru koje ćemo obeležiti i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Sve naše sunarodnike koji žive u drugim gradovima i zemljama, pozivam da nam se pridruže iz svojih domova putem onlajn platforme "Zum". Veliki video bim biće postavljen u Frankfurtu, a planirano je da se direktno uključi više od 200 predstavnika naših udruženja iz celog sveta", istakao je ministar Milićević na konferenciji za medije u zgradi Vlade Srbije.

Potvrdio je i da će dan ranije, 14. septembra, govoriti na proslavi u Beranama u Crnoj Gori.

"Ovaj praznik je posebno važan jer nas podseća na slavne pretke koji su ujedinjeni vodili borbu do oslobođenja od stranih okupatora. On simbolizuje našu snagu i volju da se odupremo svim izazovima i da gradimo bolju budućnost za naše potomke. Nacionalna zastava koju ponosno ističemo predstavlja našu jedinstvenu istoriju, kulturu i identitet. Ona nas podseća na naše korene i obavezuje da se trudimo da očuvamo sve ono što je naše. Neka ovaj Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude podsticaj za nas da se ujedinimo i zajedno radimo na jačanju naše zajednice, kako u Srbiji, tako i širom sveta. Neka nam bude podsticaj da negujemo našu kulturu, tradiciju i jezik, da se borimo za pravdu i slobodu, i da gradimo svet u kojem će naši potomci imati svetlu budućnost", poručio je ministar Đorđe Milićević.

On je najavio i da će tokom posete Nemačkoj imati niz bilateralnih sastanaka, uključujući sastanak sa državnim sekretarom Uveom Bekerom u pokrajini Hesen, kao i da će otvoriti IKT forum "TechConnect 2023" u prostorijama Frankfurtske berze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tasa

    13. septembar 2023 | 11:42

    Velika je čast za Srbiju prisustvovati ovakvom obeležavanju.

  • Caca

    13. septembar 2023 | 13:38

    Čast i zadovoljstvo nam je da Srbija prisustvuje ovako značajnoj svečanosti!

  • Nebojša Ilić

    13. septembar 2023 | 12:54

    Dobro je organizovati ovakve stvari!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA