≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završen protest dela opozicije ispred Narodne skupštine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako su najavili organizatori, učesnici protesta će šetati ulicama Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom do Takovske 10, odnosno do zgrade javnog servisa gde je planirano da dođu u 19.30 časova u vreme kada se emituje drugi Dnevnik

  • 39
Protest Srbija proitiv nasilja Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, počeo je oko 18.30 časova ispred Doma Narodne skupštine gde je blokiran saobraćaj, javlja Tanjugov izveštač.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanice te stranke Dragana Rakić, Tatjana Manojlović, predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, poslanik tog kluba Đorđe Pavićević, političar Zoran Živković, poslanica "Moramo-Zajedno" Danijela Nestorović.

Kako su najavili organizatori, učesnici protesta će šetati ulicama Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom do Takovske 10, odnosno do zgrade javnog servisa gde je planirano da dođu u 19.30 časova u vreme kada se emituje drugi Dnevnik.

Ocena organizatora skupa je da je ta informativna emisija i dalje "zabranjena zona za ljude iz opozicije i za vesti sa protesta".

Ranije su predstavnici opozicije urednicima te medijske kuće dostavili zahteve koji se odnose na to da, kako su naveli, javni servis bude "ono što njegovo ime govori da jeste i da ne bude "zabranjena zona za ljude iz opozicije ili za one koji imaju kritički stav".

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, zahtevi na protestu su i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja.

Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • toša

    16. septembar 2023 | 19:12

    Zar opet? Dokle vise ove setnje???Opozicija nikada nece dobiti podršku naroda, oni su odavno pokazali ko su i šta su.

  • Magdalena

    16. septembar 2023 | 19:11

    Aman ljudi, dokle više....???

  • Visnja

    16. septembar 2023 | 19:07

    Protest je izazvao dodatnu podelu i nepoverenje među političkim akterima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA