Vreme čitanja: oko 3 min.

Vučić: Nikada nisam razmišljao da na čelo BIA bude Marko Đurić

Vreme čitanja: oko 3 min.

Marko Đurić mi nikad nije pao napamet za BIA-u

  • 29
Sns slava sv Petka Foto: Milena Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da nikada nije razmišljao da na čelo Bezbednosno-informativne agencije (BIA) postavi Marka Đurića.

"Marko Đurić u BIA, nisam o tome nikada ni razmišljao. Ne čitam te novine, ne mogu te gluposti ni da čitam. To ne čita niko. Da li je neko od njih bio u nekoj ambasadi na nekom kanabetu, kako mene mora da ruše i desiće se to i to. Marko Đurić mi nikad nije pao napamet za BIA-u. U životu svom nisam o tome razmišljao", rekao je on.

Na pitanje kako komentariše što je ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ovih dana rekao da je posle pregovora u Briselu protiv "nametnutih rešenja" i kako gleda na to, Vučić je rekao da i Hil zna da nametnuta rešenja ne rešavaju problem.

"Ne mislim sve dobro od 1999. godine i posle toga i u današnjoj politici, ne mnogo toga dobro, za razliku od vlasika ove televizije, ali gospodin Hil je inteligentan i obrazovan čovek i zna da od nametnutih rešenja nema ničega i da mora da se postižu stvarni kompromisi. To je mudar i ozbiljan pristup", dodao je on.

Na pitanje kako reaguje na pisanje pojednih političkih komentatora, da Zapad preko Hila ne dozvoljava da raspiše izbore i da je to razlog zašto odugovlači, jer se boje da u Srbiji neće postojati politički mehanizam koji bi sproveo obaveze iz nemačko - francuskog sporazuma , Vučić je rekao da sluša to već 11 godina.

"Ja to slušam već 11 godina, te laži njihove laži patriota, koji bi uništili ovu zemlju, koji su uništili i izgubili Crnu Goru. Morali su da nam otmu Crnu Goru iz Savezne Republike Jugoslavije da bi mogli da donesu odluku o nezavisnosti Kosova. Svi ti nesposobnjakovići od Jovanovića do Dveri su bili direktno ili indirektno deo te vlasti", rekao je on.

On je rekao da je suština sve vreme u "modus operandum-u", to jest u načinu laganja.

"Lagali smo za sat, samo smo 500 puta lagali, sutra nova laž, prekosutra nova laž. I šta ćemo ako izbori budu u decembru ili januaru, šta će onda da kažu? Da li će da kažu da je Hil zabranio, naravno da neće, demantovaće", dodao je on.

Vučić je istakao da je nemoguće da mu neko kaže kada će biti izbori i da je u ozbiljnim državama tako.

"Znaju kako je bilo u njihovo vreme. Znate kako je bilo, okupi ih Miško i još jedan biznismen i onda odu i pozovu jednog crvenog i žutog iz Demokratske stranke i SPS i kažu, vlada će da bude ovakva i sastavićete je ovako", rekao je on.

Istakao je da je ponosan na činjenicu što njemu niko ne može da određuje ko će da bude u Vladi, kada će da budu izbori i kada će da bude sastavljena.

"To je deo suvereniteta ove zemlje, deo slobode, deo nezavisnosti i zato Srbija danas snima filmove o Jasenovcu i pravi memorijalne centre. Zato se Srbija ne stidi svog imena i prezimena i sme i ima snage da pomogne, ne samo svom narodu, već svim građanima. Nemamo problem sa Bošnjacima, mi smo jedan narod. Ko živi u Novom Pazaru i Sarajevu. To samo jaka Srbija može da kaže. Nikakav problem sa tim nemamo, zato hoćemo da izgradimo auto-put, da brže možete da dođete do Sarajeva", dodao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Sledeće nedelje pojeftiniće još 10 proizvoda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    18. septembar 2023 | 07:30

    Marko Đurić kao ambasador u SAD odlično radi posao.

  • stefan

    18. septembar 2023 | 08:05

    Misljenja sam da Djuric kao ambasador Srbije u SAD odlicno radi svoj posao.Podrska.

  • Ognjen

    18. septembar 2023 | 06:28

    Neki izgleda žele da određuju šta će ko da radi to nije njihovo pravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA