Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak: Nadao sam se boljem ishodu dijaloga, o situaciji na Kosovu sa američkim i evropskim partnerima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetivši da se nakon sastanka na visokom nivou, obratio ambasadorima država članica EU u Briselu, izrazio je zahvalnost na njihovom interesovanju za dijalog i na snažnoj podršci

  • 9
Aleksandar Vučić Brisel Borelj Lajčak Kurti Foto: Tanjug/AP

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak istakao je da se nadao boljem ishodu dijaloga u Briselu i naveo da će situacija na Kosovu biti predmet predstojećih strateških razgovora našim američkim i evropskim partnerima.

Sumirajući prethodnu sedmicu, Lajčak je na Fejsbuku naveo da su se u Briselu nadali boljem ishodu sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u okviru dijaloga na visokom nivou.

"Stanje u dijalogu, sa napetom situacijom na severu Kosova, biće predmet predstojećih strateških razgovora sa našim američkim i evropskim partnerima kako bismo odredili naše naredne korake“, napisao je on, prenosi Kosovo-online.com.

Podsetivši da se nakon sastanka na visokom nivou, obratio ambasadorima država članica EU u Briselu, izrazio je zahvalnost na njihovom interesovanju za dijalog i na snažnoj podršci.

Dodao je da se sastao i sa direktorom za politička pitanja i spoljne odnose Saveta Evrope Miroslavom Papom, kojeg je, takođe, informisao o dijalogu.

"Cenim zanimljivu diskusiju o dešavanjima u Savetu Evrope i potvrdu naše kontinuirane saradnje u promovisanju evropskih standarda na Zapadnom Balkanu", zaključio je Lajčak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    18. septembar 2023 | 07:47

    Lajcak je mogao malo da stegne Kurtija, i da se malo pregovara, a ne odmah da se odustane od pregovora.

  • Nikolas

    18. septembar 2023 | 09:08

    ZAPAD I NATO OKUPATORI SRBIJE PODRZAVAJU VELIKU ALBANIJU BEZ SRBA !!!

  • Rajko Ć

    18. septembar 2023 | 08:06

    Umesto što se Lajčak zahvaljuje ambasadorima država članica EU u Briselu, bilo bi bolje da pritisne Kurtija da prestane da teroriše Srbe na KiM, ako misli da se postignu bolji rezultati u pregovorima o KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA