Vreme čitanja: oko 2 min.

Svečljine pretnje neće nikada sprečiti Vučića da pomaže narodu na KiM

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mogu Svečlja i Кurti da prete Vučiću, ali ne mogu ga nikada sprečiti da pomaže srpskom narodu na Кosovu i Metohiji, niti će ga njihove pretnje i provokacije ikada zaplašiti i zastrašiti, već će se još snažnije boriti za interese svog naroda, istakao je Petković

  • 20
Petar Petković Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Кoliko je Aljbin Kurti nervozan posle diplomatskog šamara koji je dobio u Briselu najbolje pokazuje to da diktira svom nasilniku Dželjalju Svečlji da preti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću hapšenjem, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Kada ne može da nadigra ni pobedi Vučića ni na jednom polju, pokušava mržnjom i pretnjama da se obračuna s njim, jer Priština i Kurti samo za mržnju i nasilje znaju. Nema sumnje da su Кurtiju i Svečlji najveća opsesija i protivnici porodica Vučić, zbog bespoštedne borbe za Srbiju i srpski narod na Кosovu i Metohiji, pa prvo maltretiraju njegovog sina Danila dok obeležava Vidovdan u Gračanici i pokušavaju da ga hapse tri puta, a sada hapšenjem prete i Aleksandru Vučiću - kaže Petković i nastavlja:

- Takve pretnje srpskom narodu dolaze nakon nasilničkih Кurtijevih poruka da će srpski narod i Srpska lista na Кosovu i Metohiji da pate, pa ne čudi da sada ciljaju i Vučića, jer deli sudbinu svog naroda. To je samo nastavak nasilničke, preteće, antisrpske, mrziteljske politike Prištine prema svemu srpskom, ali uzulud!

Mogu Svečlja i Кurti da prete Vučiću, ali ne mogu ga nikada sprečiti da pomaže srpskom narodu na Кosovu i Metohiji, niti će ga njihove pretnje i provokacije ikada zaplašiti i zastrašiti, već će se još snažnije boriti za interese svog naroda.

- Ono što je sigurno, ovakve poruke ne doprinose ni smirivanju tenzija, ni rešavanju krize, već su nastavak provokacija, zapaljivih izjava i eskalacije koju svakodnevno izaziva i priziva Priština. Nije slučajno ova pretnja izrečena na dan kada će predsednik Vučić u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da održi istorijski govor i ukaže na probleme srpskog naroda na Кosovu i Metohiji i nikakve pretnje iz Prištine to ne mogu da bace u drugi plan. Zato bolje da Svečlja i Кurti pažljivo slušaju taj govor i hvataju beleške, umesto da se zanose besmislenim pretnjama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран

    20. septembar 2023 | 11:46

    Свечљине претње су Куртијев језик насиља, а то је једини језик који познају ови терористи. Што више прете, то Вучића још више подстиче да се бори за наш народ на КиМ.

  • Delfin

    20. septembar 2023 | 11:40

    Aleksandar Vučić nikome ne preti, ali nije kukavica koja će zbog pretnji okrenuti leđa svom narodu.

  • Ana

    20. septembar 2023 | 11:43

    Narod na KiM bice uvek zasticen od strane predsednika, bez obizra dal mu neko pretio ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA