≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obraćanje Petra Petkovića nakon hapšenja na KiM: Kurti realizuje pretnju da će "Srbi da plate"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čak trojica Srba uhapšena su danas na KiM

  • 37
Petar Petković Printskrin: Tanjug.rs

Čak trojica Srba uhapšena su danas na KiM. Prvo je u prepodnevnim časovima u Severnoj Mitrovici uhapšen I.E, a u Zvečanu D.M, koji je bivši pripadnik Kosovske policije. Z. K. uhapšen je danas u Prilužju, a nakon hapšenja Kosovska policija sprovela ga je u Prištinu.

On je uhapšen tako što su ga, kako saznajemo, radnici KEDS pozvali da izađe ispred kuće, gde su ga čekali pripadnici Kosovske policije, javlja Kosovo-online.com.

Petar Petković, direktor Kancelarije na Kim, obratio se javnosti tim povodom.

- Očigledno je Kurti krenuo u realizaciju pretnji posle Brisela, kada je rekao da će "Srbi da plate" - počeo je Petković.

- U Severnoj Mitrovici uhapšen je jutros onkološki bolesnik. U Zvečanu je policija blokirala ceo Zvečan, pa onda uhapsila oca troje dece, domaćina i odvela ga u pravcu Prištine. Uhapsili su i trećeg Srbina, čoveka koji ima 73 godine. Njega su bukvalno oteli. U tome su učestvovali i radnici prištinske Elektrodistribucije. Pozvonili su mi, on im je otvorio da navodno provere brojilo. I u tom trenutku kada je izašao, došao je džip civilnih tablica i trojica policajca su ga bukvalno ugurala i odvela u pravcu Prištine.

On je dodao da Kurti ima cilj da protera Srbe sa vekovnih ognjišta i da izazove rat.

- U poslednja dva i po meseca, Srbi ama bukvalno ništa nikome nažao nisu učinili. Nikoga nisu napali. Žive svoje živote onako kako znaju i umeju. I sam Kurti je pred odlazak u Brisel govorio kako je mirno na severu - napomenuo je Petković, pitajući se znamo li kako se sada osećaju Srbi na KiM, kada vide kosovske formacije kako sa dugim cevima hapse Srbe.

Tražićemo hitno zasedanje Saveta UN povodom situacije na KiM, poručio je na kraju.

- Uhapšeni Srbi terete se navodno za neke ratne zločine. I to rade sada. Zamislite da kidnapuju čoveka od 73 godine, pa on je dostupan bio policiji svakog dana, u svakom trenutku. Zamislite da u džipu dolaze četiri nabildovana tipa i vode tog starog čoveka u pravcu Prištine. Tu nema ni vladavine prava, ni pravde, već samo ogoljene sile prema Srbima na Kosovu i Metohiji - istakao je Petković.

Uputili smo sva potrebna pisma i dokaze međunarodnim predstavnicima, dodao je on.

-  Mi sve vreme pozivamo na mir. Mi smo strana koja pokazuje da je opredeljena za mir i kompromisno rešenje. Ali, postoji granica. Činite sve što možete u Briselu, i učinićemo još mnogih drugih stvari koje su potrebne da se zaustavi Aljbin Kurti - napomenuo je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA