Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić detaljno informisao šeika Al Nahjana o nasilju nad Srbima na KiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, napisao je predsednik na svom Instagram profilu

  • 65

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja Generalne skupštine UN i saopštio da ga je detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Vučić je prisustvovao prijemu koji je povodom 78. zasedanja Generalne skupštine UN priredio šeik Abdula bin Zajed al Nahjan i kako je naveo na Instagramu, tom prilikom je pozvao “prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima”.

Vučić je zamolio šeika al Nahjana da predsedniku UAE Njegovom visočanstvu šeiku Muhamedu bin Zajedu Al Nahjanu prenese njegove "srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će, čim mu obaveze to budu dozvolile, ponovo poseti prijateljsku Srbiju, koja je i njegova kuća".

"Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom”, napisao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bane

    21. septembar 2023 | 09:04

    Vučićeva politika mira i stabilnosti je ključni faktor, uz podršku razvijenih zemalja mi to zajedničkim snagama možemo da postignemo

  • Sandra

    21. septembar 2023 | 08:48

    Što više lidera treba da bude upućeno u situaciju na Kosovu i Metohiji.

  • uroš

    21. septembar 2023 | 09:10

    UAE su pokazali da su nam pravi prijatelji u teškim situacijama,razumeju nas i pružaju podršku!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA