Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić se sastao sa Lajčakom u Njujorku: "Duboko sam zabrinut za bezbednost Srba na KiM"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodao je da je na sastanku s Lajčakom naglasio da će Srbija "učiniti svaki diplomatski i politički napor da zaštiti svoj narod i svoju zemlju"

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio duboku zabrinutost zbog bezbednosnih rizika sa kojima se svakodnevno suočava srpsko stanovništvo.

"Zatražio sam veće angažovanje EU kako bi se sačuvao mir, a naš narod ostao na svojim vekovnim ognjištima", naveo je Vučić u objavi na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav", nakon razgovora održanog na marginama zasedanja Generalne skupštine UN.

Dodao je da je na sastanku s Lajčakom naglasio da će Srbija "učiniti svaki diplomatski i politički napor da zaštiti svoj narod i svoju zemlju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    22. septembar 2023 | 07:24

    Srbija nastoji da iskoristi sve diplomatske kanale da bi svet upozorila na teror koji srpski narod na Kosmetu trpi od strane Kurtijevog kriminalnog režima.

  • Gaga

    22. septembar 2023 | 08:28

    Kurtiju neko mora da stane na put !

  • Strahinja

    22. septembar 2023 | 07:36

    Moramo da čuvamo mir i stabilnost i da nastavimo da radimo u interesu naše države

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA