≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bačene bombe na tri srpske kuće na KiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadaju predstavnicima i rukovodiocima Srpske liste

  • 9
Napad u Kosovskom Pomoravlju Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Tokom noći u Кosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Кurti kontinuirano sprovodi, navodi se u pisanoj izjavi direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića. 

Prvo je oko 02:30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove “Pčelica maja”. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro.

U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen.

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

- Reč je o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Кurtija da će Srbi i Srpska lista da “pate i plate”. Кurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe - kaže direktor Kancelarije za KiM Petar Petković:

- Očekujemo da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta. Кancelarija će o ovim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti - ističe Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    22. septembar 2023 | 10:59

    Oko za oko, zub za zub je jedino resenje. Oni vama 3 vi njima 33 kuce. Jer i da krenu da vas pobiju sve Srbija centralna nece poslati vojsku nego ce se zaliti NATO paktu, a to je kao da sezalitr upravniku logora na masovno ubistvo logorasa

  • Слађана Точиловац Шаљић

    22. septembar 2023 | 11:17

    Три бомбе за ноћ. На српске куће на КиМ. Како рече Курти у Бриселу, да пате и плате. Па они не умеју ништа друго. Осим да спроводе терор над Србима. Коме то до сада није јасно, тај има озбиљан проблем са интелигенцијом. Или је корумпиран. Нема трећег објашњења. И нема рационалног објашњења.

  • Prokleti bili

    22. septembar 2023 | 11:44

    siptarski teroristi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA