Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić na američkoj televiziji: Fokus Srbije na građenju mostova sa celim svetom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik je kazao da se jako plaši eskalirajućih mera koje je nedavno preduzeo premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i poručio da Beograd očekuje "jasan signal" administracije SAD i EU

  • 41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu "Wake Up America" na američkoj televiziji Njuzmaks (Newsmax), gde je, kako je naveo, još jednom istakao da je fokus Srbije na građenju mostova, ne samo sa zemljama regiona već i sa celim svetom.

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" naveo da mu je bilo zadovoljstvo da razgovara sa voditeljem jutarnjeg programa "Wake Up America" Robom Finertijem i bivšim izaslanikom SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom o aktuelnim političkim pitanjima u regionu.

"Još jednom sam istakao da je fokus Srbije na građenju mostova, ne samo sa zemljama regiona, već i sa celim svetom", naveo je Vučić.

Predsednik je kazao da se jako plaši eskalirajućih mera koje je nedavno preduzeo premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i poručio da Beograd očekuje "jasan signal" administracije SAD i EU.

"Jako se plašim eskalirajućih mera koje je nedavno preduzeo Kurti i plašim se da će to ponoviti sutra, prekosutra, svaki dan. On to radi samo da isprovocira Srbe i ne znam šta očekuje. Video sam da je američki državni sekretar Entoni Blinken reagovao, da je EU reagovala, ali to nije urađeno dovoljno jako da se Kurti ubedi da zaustavi ovakve provokacije", rekao je Vučić komentarišući tenzije između Beograda i Prištine.

On je naglasio da bi Beograd želeo da vidi " jasan signal administracije SAD i Evropske unije", rekao je Vučić.

On je podsetio da se vodi pregovarački proces između Beograda i Prištine posredstvom EU i podsetio na dobre namere koje je imala administracija bivšeg predsednika Donalda Trampa, posebno,kako je naglasio, kada je reč o primeni Vašingtonskog sporazuma.

"Ali onda je druga strana to odbacila", istakao je Vučić. Podsetio je i da je sporazum iz Brisela potpisan pre više od 10 godina i da je, prema njemu, Priština imala obavezu da formira Zajednicu srpskih opština, ali to nije uradila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    22. septembar 2023 | 16:47

    Baš tako stvarati prijateljestva svuda po svetu! Mirovnim putem rešavati probleme! Svaka čast predsedniče!

  • Ivan

    22. septembar 2023 | 19:04

    Posvećeni smo miru i saradnji u regionu

  • Ivan

    22. septembar 2023 | 19:17

    Kurti čini sve ne bi li zastrašio i proterao naš narod sa KiM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA