≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obraćanje predsednika Vučića iz Njujorka: Otkrio o čemu je razgovarao sa predsednikom Južne Koreje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa predsednikom Južne Koreje Jun Sok-jolom

  • 44
Aleksandar Vučić Printskrin/Jutjub/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa predsednikom Južne Koreje Jun Sok-jolom sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti digitalne tehnologije i poljoprivrede, kao i o potencijalnim investicijama korejskih kompanija u Srbiju.

- Imali smo veoma važan sastanak. Veoma je važno da napravimo saradnju i o zaštiti životne sredine i u vezi sa drugim sektorima. Koreja je četvrta azijska ekonomija i 10.ekonomija sveta, jedna od ekonomskih sila. Oni su podigli centralnu Evropu. Razgovarali smo o digitalnoj tehnologiji, poljoprivredi, oko automobilske industrije, pričali o EXPU 2027. Pozvao sam predsednika da poseti Srbiju - naglasio je Vučić.

Komentarišući kolone oklopnih vozila kod Raške, Vučić je odgovorio da nisu podigli borbenu gotovost, već da je reč o redovnoj vojnoj vežbi.

- Ako bude podizanja borbene gotovosti, bićete obavešteni.

- Prvi put sam pomenuo i temu KiM zbog potencijalne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - napomenuo je.

- Sve ostalo što ne mogu da razumem, a tiče se napada Prištine i svakodnevnih pritisaka na naš narod i verujem da ću u oktobru mesecu imati najvažniji razgovor sa Sijem - istakao je predsednik.

Govoreći o sastanku sa Lajčakom, rekao je da ne može da kritikuje Lajčaka da bi prebacivao krivicu na nekog drugog.

-  Nisu ni oni krivi, nisu oni ti koji donose ključne odluke. One se donose u Berlinu, Parizu i Vašingtonu. Ali sam vrlo zabrinut. Kad imate posla sa nekim ko nije razuman, teško je da sagledavate budućnost na realan i objektivan način, jer nikada ne znate šta će nekome sutra da padne na pamet - rekao je.

Komentarišući govor u UN, naveo je:

- Mnogi su užasnuti mojim govorom, neki su vidim presrećni. Oni koji su užasnuti, prebacivali su mi pa sam razgovarao s njima. Ali to su činjenice. Ni mi Srbi nismo uvek dovoljno racionalni, i kod nas uvek postoje ti iracionalni elementi, ali u svakom slučaju ja sam govorio iz srca i glave, a da li ću zbog toga da imam i ličnu glavobolju, to je izvesno, ali verujem da Srbija zbog toga neće imati bilo kakvih negativnih posledica.

Predsednik se osvrnuo i na napade na KiM.

- Mislim da nikoga i ne poznajem u tom delu kosovskog pomoravlja, osim što sam nekog od njih video na nekom od sastanaka. To je čovek koji kad čuje da bi neko mogao da dođe na liturgiju u Gračanicu kaže "uhapsiću te". On dnevno mora da dostavlja Aljbinu Kurtiju broj uhapšenih Srba.

- Kada vodite državu, to nije igračka - poručuje narodu:

- Morate da imate najširi pogled, da grizete i da se borite svakog dana, na svakom mestu, gde god se pojavi rupa, da je začepite... Nekada uspete, nekada ne. Imali smo Marko i ja još sastanaka sa različitim političkim predstavnicima, izabrali smo da ne govorimo sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da,da

    22. septembar 2023 | 19:15

    To su oni odakle nas spricaju vec 3 godine

  • Nebojša

    22. septembar 2023 | 19:51

    Dobro je što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao danas u Njujorku sa predsednikom Južne Koreje Jun Sok-jolom!

  • Tanja

    22. septembar 2023 | 21:08

    Predsednik Vučić je pametan političar koji vodi Srbiju na najbolji način i brine o svom narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA