≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Euleks: Današnji napadi u Ranilugu zabrinjavajući, situacija na Kosovu nestabilna

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svaki oblik nasilja je nedopustiv"

  • 1

Misija Euleks saopštila je večeras da je sa zabrinutošću primetila današnje napade na tri kuće kosovskih Srba u opštini Ranilug, koji, kako ističu, pokazuju koliko je situacija nestabilna.

U odgovoru na pitanje Tanjuga kako komentariše te napade, naglašavaju hitnu potrebu za deeskalacijom i da ocenjuju svaki oblik nasilja kao nedopustiv.

"U skladu s našim mandatom, koji predviđa snažno praćenje odabranih slučajeva koji pokriva celi lanac krivičnog pravosuđa, pratimo slučajeve zajedno sa nekoliko drugih slučajeva koji uključuju kosovske Srbe ili koji možda utiču na odnose među zajednicama", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    22. septembar 2023 | 23:14

    И понављам, КФОР и Еулекс да ухапсе Куртија и његовог министра полиције због изазивања етничке мржње и насиља према Србима. Речи патиће и платиће изговорене у Бриселу резултирале су са три хапшења у једном дану и три бомбашка напада у једној ноћи. Срби јесу ретка врста на КиМ од 1999, па и 2004, али постоје, живе и опстају на својим огњиштима. Ви нисте орнитолози, не посматрате птице. Ви а пре свега КФОР у мандату Резолуције 1244 СБ УН имате обавезу да спречите насиље и обезбедите миран живот и владавину права. Шта је са случајевима полицијске тортуре над српским притвореницима. Зашто су на слободи они који су пуцали на децу и пребијали тинејџере. Преко 400 таквих инцидената се десило. У последње две године. Уз све остале облике напада на имовину и институције. Имате ви пуно овлашћење да похапсите главне виновнике и инспираторе ових догађаја. А то су Курти и Свечија.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA