≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kurti tvrdi: Napadnuta policija, jedan policajac poginuo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kurti navodi da se napad dogodio oko 03.00 ujutru, da je poginuo policijac sa činom narednika, a da je povređen pripadnik pogranične policije koji je van životne opasnosti

  • 15
Albin Kurti, Aljbin Foto: Tanjug/AP

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je putem Fejsbuka da je noćas oko 3 časa posle ponoći u selu Banjska u Leposaviću, napadnuta Kosovska policija, pri čemu je jedan policajac poginuo, a drugi povređen, prenela je Koha.

Poginuli policajac (A.B), prema ovim navodima imao je čin vodnika, a povređeni je pripadnik granične policije i van životne je opasnosti, prenosi Kosovo online.

"U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem. Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. Vlada Kosova i državne institucije su spremne i u koordinaciji da odgovore na kriminal i kriminalce, teror i teroriste", naveo je Kurti.

Oglasila se i predsednica Vjosa Osmani koja je za napad na policajce optužila "srpske kriminalne bande".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goa

    24. septembar 2023 | 09:22

    Ovaj poceo i svoje da ubija

  • djenka

    24. septembar 2023 | 09:13

    Kurti režirao ovo da napadne srbe

  • 534

    24. septembar 2023 | 08:22

    Pa on je presmešan. Pošto srbi ne reaguju na provokacije, rešio je da sam napadne sebe. Mi bar znamo kome su specijalnost napadi na Policiju iz zasede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA