≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska lista izrazila saučešće porodicama stradalih u Banjskoj: "Desilo se ono što je Кurti priželjkivao"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ističu da duže od godinu dana, upozoravaju da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda

  • 52
Goran Rakić, Predsednik Srpske liste, Severna Mitrovica, KiM Foto: Tanjug/Dopisništvo KiM

U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražavamo najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan, saopštila je Srpska lista.

Takođe, poručujemo da ćemo tražiti istragu za ubistvo bar dvojice Srba koji su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali. Pitamo međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija? Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se КFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaju da duže od godinu dana, upozoravaju da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda.

- Nebrojeno puta smo tražili od КFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Кurtija, uvek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Кurti priželjkivao.

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA