• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Gašić i Mirović na otvaranju nove zgradu Policijske ispostave u Novom Sadu: U planu obnova i drugih objekata

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ministar je naglasio da je izgradnjom ove policijske ispostave nastavljen trend modernizacije uslova rada policijskih službenika

  • 0
Bratislav Gašić

Foto:MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas novu, moderno opremljenu zgradu Policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu i najavio nova ulaganja u vidu poboljšanja uslova rada policijskih službenika na području Južnobačkog okruga.

- Ova policijska ispostava pokriva urbano jezgro grada, vitalne objekte koji se u njemu nalaze, a ono što je takođe važno, na njenoj teritoriji održava se najveći broj manifestacija i kulturnih događaja. Upravo policijski službenici ove ispostave su nadležni za obavljanje kompleksnih bezbednosnih poslova i zadataka. Sve to daje dodatni značaj i smisao ovom projektu, koji ima za cilj da pruži što veću bezbednost i sigurnost građana - istakao je ministar Gašić.

Ministar je naglasio da je izgradnjom ove policijske ispostave nastavljen trend modernizacije uslova rada policijskih službenika što će doprineti njihovoj efikasnosti i pružiti podsticaj da policija u zajednici ostvari još bolje rezultate.

- U ovoj zgradi Policijske ispostave Stari grad, urađena je i nova šalter sala za upravne poslove, što će dodatno rasteretiti ostale policijske stanice i olakšati građanima pristup izradi ličnih dokumenata i to je upravo i cilj, da građani osete efikasnost i brzinu u postupanju policije - rekao je ministar i zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na podršci u realizaciji projekta, kao i svih koji za cilj imaju unapređenje uslova rada policijskih službenika.

Ministar se takođe zahvalio i gradskoj upravi Novog Sada koja je obezbedila zemljište i infrastrukturu, kao i sredstva za opremanje ovog objekta, kao i na podršci u rekonstrukciji i izgradnji novih objekata za potrebe policije.

- U planu je rekonstrukcija objekta u Kaću, kao i rekonstrukcija zgrade sedišta Policijske uprave Novi Sad, Policijske stanice u Temerinu, renoviranje prostorija za zadržavanje u pet policijskih stanica na teritoriji Južnobačkog okruga, a izrađena su i idejna rešenja za izgradnju tri nove policijske stanice na Klisi, Detelinari i u Futogu - istakao je ministar Gašić i naglasio da naša policija svojim radom i rezultatima stoji rame uz rame sa evropskim kolegama, a MUP će im omogućiti još bolje uslove za rad.

Inače, ovaj savremeni objekat površine je oko 780 kvadratnih metara i ima moderne kancelarije, dežurnu službu, prostorije za prihvat i zadržavanje dovedenih lica, prostorije za nadzor, salu za sastanke i druge prostorije neophodne za funkcionisanje cele službe u svakodnevnom radu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da je od imenovanja ministra Gašića na čelno mesto u Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenut jedan veliki posao osavremenjavanja, modernizacije i poboljšanja uslova u kojima rade policijski službenici u svim organizacionim jedinicama.

Igor Mirović

Foto: Tanjug/VLADA AP Vojvodine/ Andrej Pap

- Videli ste kada je reč o promeni načina i promeni strategije školovanja policijskih službenika, da ovde u Novom Sadu - u Sremskoj Kamenici imamo novu, četvorogodišnju školu unutrašnjih poslova, praktično gimnazijskog ranga i tamo se izvode značajne investicije i ovde u Policijskoj stanici Stari grad - poručio je Mirović.

Igor Mirović

Foto: Tanjug/VLADA AP Vojvodine/ Andrej Pap

On je dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava ovaj veliki talas obnove policijskih stanica, rekonstrukcije svih objekata u kojima živi i radi naša policija.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je istakao zadovoljstvo što je građanima ovog grada vraćena policijska stanica posle više godina.

- Ono što je Grad uradio, preko Gradske uprave za imovinu smo sproveli ovaj projekat za koji je država izdvojila 142 miliona dinara, Grad je 18 miliona dinara izdvojio za komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu. Objekat ima 36 parking mesta, a takođe smo izdvojili i sedam i po miliona dinara za opremanje objekta - rekao je gradonačelnik.

On je najavio da će se nastaviti sa ulaganjima i projektima u saradnji sa Republikom i Pokrajinom.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Gašić položio je kamen-temeljac za izgradnju zgrade Policijske ispostave Kaluđerica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA