• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najnovije saopštenje Eparhije raško-prizrenske: "Nisu pronašli ništa što bi moglo da kompromituje manastir"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vatreno oružje i delovi opreme, naoružane osobe ostavile u dvorištu prilikom povlačenja iz manastira, stoji u saopštenju

  • 0

Danas je u popodnevnim časovima Episkop Teodosije posetio manastir Banjsku gde ga je iguman Danilo upoznao sa jučerašnjim i današnjim dešavanjima u manastiru i okolini.

U toku dana Euleks i kosovska policija su došli u manastir da izvrše uviđaj. U manastirskim konacima i crkvi, koji se nalaze unutar zidina manastira i koji su bila zaključani za vreme svih dešavanja, EULEKS i policija nisu pronašli ništa što bi moglo da kompromituje manastir i bratiju.

Međutim, na dva mesta u manastirskom dvorištu, nađeno je vatreno oružje, pancir i delovi opreme, koje su naoružana lica bacila prilikom povlačenja iz manastira. Takođe, u manastiru nisu naišli ni na kakve tragove krvi i za sve vreme dešavanja nije bilo žrtava unutar zidina manastira. Forenzičari su uzeli otiske i obavili su razgovor sa poklonicima, koji su potom u pratnji policije i EULEKSA, preko prelaza Jarinje otputovali svojim kućama, stoji u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

Iguman Danilo je prilikom pretresa manastira, EULEKS-u i policiji pokazao sve prostorije konaka, iz čega se moglo videti da monasi i poklonici ni na kakav način nisu učestvovali u tragičnim zbivanjima. Monaški život se polako u manastiru normalizuje.

Eparhija objavljuje ovo saopštenje najviše iz razloga kako bi demantovala razna nagađanja i proizvoljne vesti koje se pojavljuju i šire medijma.

Episkop Teodosije nastavlja da poziva sve na smirivanje napetosti i očuvanje mira održavajući kontakt sa KFOR-om, EULEKS-om i ambasadorima Kvinte, radi zaštite naših svetinja i vernog naroda. Naša crkva ostaje čvrsto opredeljena i angažovana u rešavanju svih problema na Kosovu i Metohiji mirnim putem i dijalogom, osuđujući svaki vid pretnji i nasilja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA