≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novo saopštenje kosovske policije: Ukupno 8 Srba uhapšeno na severu KiM, zaplenjena velika količina oružja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za uhapšene se smatra da su povezani sa pucnjavom u selu Banjska i ubistvom pripadnika policije

  • 21
Kosovska policija Foto: Tanjug/AP

Ukupan broj Srba uhapšenih na severu Kosova i Metohije, za koje se smatra da su povezani sa pucnjavom u selu Banjska i ubistvom pripadnika policije, povećan je na osam, saopštila je danas takozvana kosovska policija.

U saopštenju se podseća da je u Banjskoj u ponedeljak uhapšeno dvoje Srba i dodaje da je u okviru akcije hapšenja zaplenjena velika količina oružja, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, zaplenjena su dva vozila, jedno oklopno vozilo, kao i jedno teško vozilo - bager, u kojima je pronađen veliki broj različitog oružja.

Među oružjem koje je zaplenjeno, nalaze se i puška kalibra 30 milimetara, dve duge puške, odnosno mitraljezi, po jedan snajper, minobacač i automatska puška, 74 šaržera za pušku AK47 i devet pancira.

U saopštenju policije tzv. Kosova navodi se, takođe, da su u Manastiru Banjska pronađene dve puške AK47, kao i jedan pancir, koji su, kako se tvrdi, odneti sa lokacije na kojoj je ubijen jedan pripadnik policije tzv. Kosova.

Pored toga, u saopštenju se dodaje da su na području sela Banjska stacionirane policijske jedinice i da tu, kako se navodi, "pružaju bezbednost, i omogućavaju i pružaju pomoć prema potrebama i zahtevima meštana''.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Srbi trpe Kurtijev teror na severu KiM, a nema opravdanja za to

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    26. septembar 2023 | 20:02

    Krajnje je vreme da se međunarodna zajednica aktivira oko rešavanja problema na KIM, a ne da sve što Aljbin Kurti nemo posmatrajući podržavaju.

  • Voja

    26. septembar 2023 | 20:07

    Ovaj Kurti će sve uraditi da osudi Srbe za ono sto on radi na KiM!!! Zločinac!

  • Ana

    26. septembar 2023 | 20:07

    Kurti još malo će proglasiti sve Srbe, i mlado i staro,pa i nerodjeno na KiM teroristima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA